Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Lunchseminarium: Hur hållbart blir Masthuggskajen? 

Arkiverat event

På Masthuggskajen i centrala Göteborg byggs nu cirka 1 300 bostäder, hotell och uppemot 6 000 arbetsplatser. Området kommer också att innehålla verksamhetslokaler, kommunal service och två nya parker. Hur bygger vi vidare på de värden och verksamheter som redan finns i området när vi utvecklar en ny del av staden? Hur blir Masthuggskajen en hållbar stadsdel?  

Fredag den 7 maj bjöd vi in till ett lunchseminarium för att diskutera hållbarhetsarbetet på Masthuggskajen och hur långt vi har kommit. 

Ta del av seminariet via länken: https://youtu.be/2bPMvPIy5FE 

Medverkande

  • Gunilla Grahn-Hinnfors, ansvarig stadsutveckling, Västsvenska Handelskammaren
  • Johanna Hult-Rensch, regionchef, NCC Property Development
  • Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef, Riksbyggen
  • Per Osvalds, planarkitekt, stadsbyggnadskontoret
  • Rebecca Palosaari Fogler, samhällsutvecklingschef, Hyresgästföreningen
  • Kristian Käll, processledare hållbarhet, Älvstranden Utveckling
  • Moderator Ulf Kamne, A Beautiful Soup

Första hållbarhetsrapporten klar

Vision Älvstaden som antogs av kommunfullmäktige 2012 har ett tydligt hållbarhetsfokus. Masthuggskajen är det första delområde som planerats helt utifrån visionen för Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Nu presenteras den första hållbarhetsrapporten för området. 

– Det är en viktig milstolpe att kunna publicera en första hållbarhetsrapport från genomförandet. Vi är många som arbetar hårt med att genomföra de hållbarhetsåtaganden som följer med projektet, säger Kristian Källprocessledare hållbarhet på Älvstranden Utveckling. 

Hållbarhetsrapporten ger en första indikation på hur Vision Älvstaden förverkligas på Masthuggskajen. Rapporten visar både styrkor och utmaningar som projektet arbetar med för att nå hela vägen mot en inkluderandegrön och dynamisk utveckling  Masthuggskajen.  

  • Seminarium
  • Digitalt
När
fredag 07 maj, 2021
Tid
12:00-13:00
Plats
Seminariet sänds digitalt från Pusterviksteatern
Digitalt
Ja
Kostnad
Kostnadsfritt
Medverkande
Gunilla Grahn-Hinnfors, Johanna Hult-Rensch, Anders Johansson, Per Osvalds, Rebecca Palosaari Fogler, Kristian Käll, Ulf Kamne
Efter eventet
Föredraget kan ses i efterhand
Tänk på
-