Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Internationellt offshore-teknikföretag växer och flyttar till våra lokaler i Frihamnen

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Frihamnen Publicerad 7 januari, 2021

Vi välkomnar ytterligare en ny hyresgäst till vår fastighet Kajskjul 107 i Frihamnen. Företaget Clinton som arbetar med mätteknik både på land och i marina miljöer expanderar och flyttar in på hela 680 kvadratmeter.

– Vi håller på med mätning av havets botten och vad kan då bli bättre än att etablera oss i en av Sveriges största hamnar och dessutom mitt i centrala Göteborg. Att se alla fartyg som passerar utanför våra fönster, det är en klockren match för oss, säger Martin Wikmar, CEO, Clinton Marine Survey AB.

Clinton satt tidigare i våra lokaler på Lindholmen men behövde större ytor för att kunna expandera.

– Lokalerna i Kajskjul 107 kändes väldigt rymliga och vi insåg snabbt att här kan vi fortsätta vår tillväxt de närmsta fem åren, säger Martin Wikmar.

”Vi har faktiskt bästa läget i Göteborg om man gillar vatten och utsikt över havet.”

 

Under hösten har en tät dialog först mellan oss på Älvstranden Utveckling och Clinton för att anpassa lokalerna efter deras behov.

– Det är viktigt att vi är lyhörda för våra hyresgästers behov och när vi som i detta fall har möjligheten att hjälpa dem att växa till större lokaler samt anpassa dem efter deras specifika behov, då är mitt jobb som roligast, säger Ann-Charlott Scotting, uthyrningsansvarig i Frihamnen.

–  Anpassningen tillsammans med Älvstranden Utveckling har gått väldigt bra, nu väntar vi bara på att få till isolering så vi får ordning på ljudmiljön. Och att vattnets närhet spelade en stor roll, det visste vi. Men vi inser det ännu mer nu när vi väl flyttat in. Vi har faktiskt bästa läget i Göteborg om man gillar vatten och utsikt över havet, säger Martin Wikmar.

Balkongvy Kajskjul 107

Vi på Älvstranden Utveckling äger flertalet fastigheter både här i Frihamnen och i Gullbergsvass, Eriksberg, på Lindholmen och även Ringön. Kajskjul 107 är beläget mitt i det ruffa området Frihamnen med tydliga historiska vingslag och närheten till vattnet. Idag är Frihamnen ett av Göteborgs mest intressanta områden stadsbyggnadsmässigt, här ska människor både leva och arbeta i framtiden när en helt ny stadsdel växer