Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Indiskt kulturcentrum öppnar på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 25 augusti, 2023

Varje år flyttar det många indier till Göteborg för arbete och studier. Idag bor det cirka 10 000 indier här och siffran blir bara högre. Majoriteten av dem är ingenjörer och IT-experter och många av dem jobbar på företag som finns på expansiva Lindholmen. Nu öppnar det också ett indiskt kulturcentrum på området.

— Det bor många indier i Göteborg men problemet är ofta att hitta en lämplig plattform som ger dem en möjlighet att smälta in i den nya kulturen och människorna samtidigt som man har kvar sin egen kultur och sina rötter, säger Ravinder Raj från HTSOG Trustee som är en icke vinstdrivande organisation med syfte att inrätta ett kulturcentrum för indiska invandrare i Göteborg.

Med inslag som yoga, ayurveda, meditation, matlagning och indisk klassisk dans så hoppas de kunna locka många, både indier och svenskar. Platsen kommer också att vara en inkubationsplats för små nystartade företag som behöver nätverkande och mentorshjälp från redan etablerade företag som verkar i Göteborg. Och Lindholmen är då en naturlig plats för det.

— Vi hoppas att vår lokal på Kunskapsgatan 1 Lindholmen blir ett kulturellt centrum för indier som bor i och runt Göteborg men också att det gör så att fler svenskar blir intresserade av indisk kultur. Många arbetar redan på Lindholmen så det kändes som ett naturligt steg att etablera sig här, säger Ravinder Raj.

Martin Nilbo är teamledare för uthyrning på Älvstranden Utveckling AB och är mycket glad över etableringen och vad den innebär för området.

— Lindholmen är redan idag ett mycket internationellt område och när vi nu kan addera ett indiskt kulturcentrum till det så skapar vi ännu en ny dimension. Vi hälsar dem varmt välkomna till området och hoppas att verksamheten kommer blomstra, säger han.

 

 

 

Vill ni också etablera er i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!