Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Kommunikationer Lindholmen

Oavsett om du väljer cykel, buss, färja eller bil så är det enkelt att ta sig till Lindholmen. På Lindholmen finns också ett omklädningsrum med dusch för våra hyresgäster som cyklat. Här har vi samlat allt du behöver veta om kollektivtrafiken, cykelparkeringar och parkeringsplatser för bil.

Kollektivtrafik

Det finns många olika möjligheter att ta sig kollektivt till Lindholmen. Det tar till exempel bara nio minuter att ta bussen från Centralstationen till Lindholmen, och sex minuter med färja från Stenpiren till Lindholmspiren.

Sök resväg med hjälp av Västtrafiks Reseplanerare.

Cykelgarage med sedumtak.

Cykling

På Lindholmen pågår en stor omvandling i takt med att området utvecklas och växer. Vi på Älvstranden Utveckling arbetar därför med att se över vad vi kan göra för att det ska gå att ta sig fram på Lindholmen på ett enkelt och hållbart sätt. Bland annat har vi varit med i etableringen av Styr & Ställ-stationerna i området.

Planera din cykling

Hur lång är din cykelväg och hur tar du dig bäst fram? Planera din cykling med hjälp av webbplatsen trafiken.nu eller ladda hem appen Cykelstaden. I Cykelstaden hittar du lånecyklarna Styr & Ställ, pumpstationer samt stadens alla offentliga cykelparkeringar. Du kan även planerare din resväg, anmäla skador, hinder eller andra defekter som du upptäckt på cykelbanan. Trafikstörningsfunktionen gör det möjligt att se vägarbeten som påverkar cykelbanorna, såväl just nu som planerade. Du kan också lämna förslag på förbättringar.

Hitta närmsta Styr & Ställ-station

Cykelgarage och parkeringar

På Lindholmen finns särskilda cykelgarage och utomhusparkeringar med tak som du som hyresgäst är välkommen att använda. För att få tillträde till vissa av cykelgaragen krävs en tagg. Kontakta den förvaltare som är ansvarig för ditt garage, så får du veta mer.

Våra cykelgarage och parkeringar med tak:

Parkeringar med tak:

  • Bror Nilssons gata 5
  • M1:an Götaverksgatan 10
  • Anders Carlssons gata 10
  • Anders Carlssons gata 12
  • Valdemar Noréns gata 1

Dusch och omklädning

Vill du kunna duscha och byta om efter att ha cyklat till jobbet? Vi har omklädningsrum med dusch i Galjonen på Anders Carlssons gata 16.

Kontakta Thorbjörn Hotvedt, fastighetstekniker, för att få tillgång till omklädningsrummet: thorbjorn.hotvedt@alvstranden.goteborg.se

 

Cykelgarage med en röd cykel utanför.

Hjälp oss att utveckla cykelmöjligheterna på Lindholmen

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra cykelparkeringar, gång- och cykelstråk samt öka informationen om de hållbara resealternativ som finns. Har du frågor eller vill bidra med idéer i arbetet är du välkommen att höra av dig!

Bil

Just nu pågår flera stora byggprojekt i området vilket innebär att en del parkeringsplatser har tagits bort, men också att nya har tillkommit.

Håll dig uppdaterad om parkering på Göteborgs Stads Parkerings informationssida om parkering på Lindholmen

Håll dig även uppdaterad på trafikläget med hjälp av webbplatsen trafiken.nu