Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Hållbarhetsstrateg med inriktning klimatomställning

Okategoriserade Publicerad 31 oktober, 2022

Älvstranden Utveckling AB är ett kommunalt fastighetsbolag med uppdrag att genomföra Vision Älvstaden. De centrala delarna utmed Göta Älv ska utvecklas till en tät och levande innerstad präglad av mångfald, med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser. Utvecklingen ska ske med minsta möjliga klimatavtryck, stärka hela regionens näringsliv och samtidigt bidra till jämlika livsvillkor för göteborgarna. Med mark och fastigheter som våra främsta verktyg leder vi omställningen mot ett hållbart Göteborg.

I Älvstaden, Göteborg, pågår Nordens mest spännande stadsutvecklingsprojekt någonsin och vi behöver förstärka vår verksamhet med fler drivna medarbetare. Nu söker vi en senior hållbarhetsstrateg inom miljö- och klimatfrågor som också har förmåga att leda hållbarhetsarbetet inom vår markutveckling och vår fastighetsförvaltning.

Målet är att våra fastigheter och markområden i Älvstaden utvecklas till inkluderande, gröna och dynamiska stadsområden. Vårt kommersiella fastighetsbestånd består av ca 340 000 m2 uthyrningsbar yta som ska bidra till omställningen mot ett mer hållbart och dynamiskt Göteborg. Älvstranden Utveckling arbetar för närvarande med att genomföra stora och komplexa stadsutvecklingsprojekt på Lindholmen, Masthuggskajen och Skeppsbron.

Genom Älvstranden Utvecklings stora mark- och fastighetsägande har bolaget en unik roll i Göteborgs utveckling. Som fastighetsägare är vi med från tidiga skeden, genom hela genomförandet till dess att ett markutvecklingsområde är färdigbyggt och ska förvaltas. Inom våra markutvecklingsområden äger vi kommersiella fastigheter som ska utvecklas för att bidra till Vision Älvstaden.

 

Välkommen till Hållbarhetsteamet

Du kommer att tillhöra Hållbarhetsteamet på avdelningen Fastighetsutveckling som arbetar med hållbarhetsfrågor ur samtliga perspektiv. Teamet arbetar utifrån ett självstyrande perspektiv där du som medarbetare tillsammans med teamet leder och fördelar arbetet tillsammans med övriga teammedlemmar. Hållbarhetsteamet leder utvecklingen inom följande områden; klimatomställning, hållbar mobilitet, levande bottenvåningar, socialt blandat boende och goda gestaltade livsmiljöer.

Du är drivande i vårt klimat- och miljöarbete
En central uppgift för tjänsten är att driva på klimat- och miljöarbetet i vår markutveckling och inom våra kommersiella fastigheter. Du förväntas göra analyser kring klimatpåverkan, sätta mål för verksamheten samt följa upp resultatet. En annan viktig del i arbetet är att arbeta fram, implementera och följa upp hållbarhetsprogram i våra delområden i samverkan med byggherrar och Göteborgs stads stadsutvecklingsorganisation.

 

Vad vi söker hos dig

Du som söker har en relevant högskoleutbildning för tjänsten, vi ser dock att relevant arbetslivserfarenhet med goda resultat inom hållbar utveckling väger tungt. Vi söker dig som har lång erfarenhet av att leda hållbarhetsfrågor inom den ekologiska dimensionen kopplat till stadsutveckling och/eller fastighetsförvaltning. Därför ser vi gärna att du har följande kompetenser:

 

  • Mycket god kunskap från klimatomställningen i bygg- och fastighetsbranschen; materialflöden, byggprocess, livscykelanalyser, återbruk och cirkulära affärsmodeller
  • Mycket god kunskap av att leda processinriktat hållbarhetsarbete inom stadsutveckling och/eller fastighetsutveckling
  • God kunskap inom energiprestanda, effektiviseringar, utveckling av energisystem
  • God kunskap inom miljöcertifieringar
  • Kunna granska och värdera klimatberäkningar
  • God förståelse för klimatanpassningsfrågor och ekosystemtjänster

Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och de sociala och ekonomiska hållbarhetsdimensionerna. Vi tror också att du har en god förståelse för hållbar affärsnytta och du har en förmåga att synliggöra synergier mellan hållbarhetsresultat och affärsperspektiv.

För att lyckas och trivas i rollen har du en god förmåga att leda ditt eget arbete på ett strukturerat sätt. Du är drivande, engagerad och skapar delaktighet kring att nå de uppsatta hållbarhetsmålen. Vi tror också att du har en god pedagogisk förmåga, det vill säga att du kan förmedla komplexa sammanhang på ett förståeligt sätt. Rollen innebär även mycket samverkan, både internt och externt. Vi söker därför dig som kan att driva samverkan både inom vårt bolag och med byggherrar, näringsliv, stadens förvaltningar, civilsamhället samt akademin.

 

Vårt erbjudande till dig

Tjänsten är en tillsvidareanställning i en dynamisk organisation med höga ambitioner om att bli ledande inom hållbarhetsomställningen. Älvstranden Utveckling AB erbjuder mycket goda möjligheter att nå konkreta hållbarhetsresultat med stor påverkan på utvecklingen av Göteborg.

Vi sitter i härliga lokaler i Lindholmen Science Park med utsikt över Göta Älv.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. Vi arbetar löpande med intervjuer och ser snarast fram emot din ansökan, dock senast den 20 november. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på Vismas webbplats.

När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

 

Fackliga representanter:
SACO
Annette Vejen Tellevi
0707-88 17 73

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

Kontaktpersoner

Alexander Pirosanto

Alexander Pirosanto

HR-chef 031-368 96 40
Mejla Alexander alexander.pirosanto@alvstranden.goteborg.se
Kristian Käll

Kristian Käll

Hållbarhetschef 031-368 96 04
Mejla Kristian kristian.kall@alvstranden.goteborg.se