Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Hållbarhetssamordnare med inriktning fastighetsförvaltning

Okategoriserade Publicerad 31 oktober, 2022

Älvstranden Utveckling AB är ett kommunalt fastighetsbolag vars uppdrag är att förverkliga Vision Älvstaden. De centrala delarna utmed Göta Älv ska utvecklas till en tät och levande innerstad, präglad av mångfald och en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser. Genom utveckling av mark och fastigheter leder vi omställningen mot ett mer hållbart Göteborg. Med minsta möjliga klimatavtryck stärker vi regionens näringsliv och bidrar till jämlika livsvillkor för göteborgarna.

Nu söker vi en hållbarhetssamordnare som arbetar med den ekologiska dimensionen och kan ansvara för hållbarhetsarbetet inom vår fastighetsförvaltning. Vi erbjuder en unik möjlighet att här och nu snabba på hållbarhetsomställningen av våra fastigheter och samtidigt bidra till utvecklingen av centrala Göteborg.

Låter det som en utmaning som passar dig och vill du vara en del av Nordens mest spännande stadsutvecklingsprojekt? Då vill vi att du hör av dig.

 

Med historien som grund skapar vi en hållbar framtid

Vi äger och förvaltar fastigheter som motsvarar 340 000 kvm uthyrningsbar yta i Göteborg. Fastigheter som speglar stadens historia såväl som dess framtid. Från gamla varvsbyggnader med namn som Sågeriet, Träverkstaden och Pannverkstaden till moderna kontorskomplex som Lindholmen Science Park. Just nu driver vi flera utvecklingsprojekt kopplade till flera av våra fastigheter. Ett exempel är The Yard som kommer erbjuda flexibla ytor för tech-entreprenörer i industriella lokaler.

Genom vårt stora ägande har vi också en unik roll i utvecklingen av Göteborg. Till exempel arbetar vi med att genomföra stora och komplexa stadsutvecklingsprojekt på Lindholmen, Masthuggskajen och Skeppsbron. Och inom våra markutvecklingsområden äger vi kommersiella fastigheter som kontinuerligt behöver utvecklas för att leva upp till visionen om en mer hållbar och dynamisk stad.

I din roll kommer du tillhöra Hållbarhetsteamet på avdelningen Fastighetsutveckling där vi arbetar med hållbarhetsfrågor ur samtliga perspektiv. Till exempel med frågor relaterade till klimatomställningen, hållbar mobilitet, levande bottenvåningar, socialt blandat boende och gestaltning av goda livsmiljöer.

 

Du kartlägger, sätter mål och förändrar

En central uppgift för rollen är att kartlägga hållbarhetsprestandan i vår befintliga fastighetsportfölj och formulera hållbarhetsmål tillsammans med ansvariga på Fastighetsavdelningen. Målen omvandlas till relevanta ambitioner och projekt som du förverkligar och följer upp i samarbete med övriga projektledare på avdelningen. Rollen innebär att du bidrar med din kunskap och ditt stöd i hållbarhetsfrågor och kontinuerligt identifierar nya möjligheter att nå ännu bättre resultat. Dessutom kan du komma att delta i genomförandet av hållbarhetsprojekt inom våra markutvecklingsprojekt och även driva kontorets interna arbete med hållbarhet.

 

Vi söker dig som kan skapa engagemang för dina idéer

Vi letar efter dig med passion för hållbarhet och som vet att det krävs hårt arbete för att förverkliga bra idéer. Du har förmåga att driva på, engagera och skapa delaktighet kring mål, projektering och genomförande av hållbarhetsprojekt. Ditt pedagogiska och trygga sätt gör att du kan förmedla komplexa sammanhang och presentera spännande insikter på ett enkelt och intressant sätt. Dessutom vet du vikten av att förstå och lyfta fram synergierna mellan hållbarhetsresultat och affärsperspektivet. För att klara rollen behöver du också kunna planera och driva ditt eget arbete och samverka effektivt inom bolaget, med näringslivet och allmänheten.

I grunden har du flera års erfarenhet av att driva hållbarhetsomställning i fastighetsbranschen och specialistkompetens inom ekologisk hållbarhet med fokus på resurseffektivitet och minskat klimatavtryck. Vi ser också att du har god kunskap om hållbar mobilitet, energieffektivitet, energisystem, praktiskt återbruksarbete och cirkulära processer inom fastighetsförvaltning. Dessutom har du kunskap om miljölagstiftning och erfarenhet av miljöledningssystem, samordning, certifiering och uppföljning av miljöarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda någon form av spetsprojekt inom hållbar fastighetsförvaltning.

Med allt det sagt kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur väl vi tror att du passar för oss och för jobbet.

 

Vi vill gärna träffa dig

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i en dynamisk organisation med höga ambitioner om att bli ledande inom hållbarhetsomställningen. Älvstranden Utveckling AB erbjuder mycket goda möjligheter att nå konkreta hållbarhetsresultat med stor påverkan på utvecklingen av Göteborg.
Vi sitter i härliga lokaler i Lindholmen Science Park med utsikt över Göta Älv. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Titta gärna på vår hemsida eller ännu bättre: Hör av dig!

 

Så här söker du

Vi ser fram emot din ansökan senast den 20 november. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se.

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på Vismas webbplats

När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

 

Fackliga representanter:
SACO
Annette Vejen Tellevi
0707-88 17 73

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

Kontaktpersoner

Alexander Pirosanto

Alexander Pirosanto

HR-chef 031-368 96 40
Mejla Alexander alexander.pirosanto@alvstranden.goteborg.se
Kristian Käll

Kristian Käll

Hållbarhetschef 031-368 96 04
Mejla Kristian kristian.kall@alvstranden.goteborg.se