Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Guidad utomhusvandring: Upptäck Lindholmen från dåtid till nutid

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Lindholmen Publicerad 19 maj, 2021

Lindholmen är ett spännande och variationsrikt område under ständig utveckling. Välkomna att upptäcka Lindholmen tillsammans med Älvrummet genom en kostnadsfri, guidad vandring.

På Lindholmen går Göteborgs varvshistoria hand i hand med Sveriges främsta utvecklingsprojekt inom framtidens mobilitet. Samtidigt bjuder området på gröna små oaser, konst, nybyggda bostäder och en eftertraktad närhet till vattnet. Här rör sig studenter, forskare och gymnasieelever tillsammans med boende, entreprenörer, hotellgäster och medarbetare på alla de företag som finns på Lindholmen.

Bilden visar en gräsplätt med träd och buskar.
På Lindholmen finns flera små parker som bjuder in till avkoppling och fyller området med grönska.

Följ med Älvrummet på en guidad vandring

Nu erbjuder Älvrummet en kostnadsfri, guidad vandring runt Lindholmen. Under en sträcka på 2,5 km får ni lära er om områdets historia och pågående utveckling, besöka nybyggda innergårdar, gamla varvsområden och härliga platser för avkoppling. Från första parkett får ni uppleva hur staden utvecklas både på Lindholmen och andra sidan älven. Längs vägen passerar ni flera restauranger och caféer liksom en glasskiosk och ett kafferosteri – verksamheter som alla är en del av de närmare 400 företag som i dag finns på området.

Nybyggda bostäder i närheten av vattnet.
Spännande arkitektur och närhet till vattnet när det nya bostadsområdet Lindholmshamnen tar form. Foto: Peab Bostad AB

Så bokar ni

Fyll i formuläret på www.alvrummet.se/boka-guide. Uppge under ”Övrig information” att ni vill boka en guidad vandring på Lindholmen.

Om Älvrummet

Älvrummet är ett besökscentrum för allmänheten och Älvstadens ansikte utåt. Här får du en helhetsbild av den stadsutveckling som planeras i Älvstaden och det som redan är klart. I dagsläget erbjuder Älvrummet guidade, digitala visningar av Älvstaden via Teams och guidade utomhusvandringar på Lindholmen. Det är Göteborgs Stad som står bakom Älvrummet och Älvstranden Utveckling som ansvarar för verksamheten.

Vad: Guidad utomhusvandring

Var: Start i Älvrummet, Lindholmspiren 3-5

När: Måndag till lördag (läs mer om Älvrummets öppettider)

Längd: 2,5 km/1,5 timme

Pris: Kostnadsfritt

Antal: Max tio personer per grupp

Boka: Fyll i bokningsformuläret på Älvrummets webbsida

Bilden visar ett förarlöst fordon.
Lindholmen fungerar som testarena för framtidens mobilitetslösningar.
Bilden visar en strand med solstolar och en kran i bagrunden.
Playa Lindholmen - ett av de senaste tillskotten av platser att umgås och trivas på, i väntan på Lindholmens fortsatta utveckling.