Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Götepod: Lindholmen – Göteborgs eget Brooklyn?

Aktuellt, Lindholmen Publicerad 20 oktober, 2023

Kan vi likna Lindholmen vid Brooklyn i New York? Det och mycket annat får vi svar på i höstens första avsnitt av Götepod – Göteborgs Stads egen podcast om stadsutveckling, som denna gång handlar om utvecklingen på Lindholmen. Med i samtalet är bland annat Lena Baeza, programledare på Älvstranden Utveckling AB.

 

Det bubblar på Lindholmen – mycket är på gång; spårväg, nytt färjeläge, Lindholmsförbindelsen, ny gång- och cykelbro, bostäder, verksamheter, kontor med mera. Det sjuder av liv och rörelse och området utvecklas ytterligare som en levande och attraktiv innerstadsmiljö.

Den som idag besöker, arbetar eller kanske rentav bor på Norra Älvstranden har nog svårt att föreställa sig den enorma förändring som skett de senaste decennierna. Tidigare låg här några av världens största skeppsvarv, nu har området fyllts med moderna bostäder, hotell, skolor och företag inom olika branscher. Lindholmen på Norra Älvstranden är idag ett av de stora innovationsklustren i Sverige inom tech, AI och mobilitet.

Lyssna till detta avsnitt av Götepod där stadsarkitekt Björn Siesjö samtalar med Lena Baeza, programledare för Lindholmen på Älvstranden Utveckling och Andreas Lundberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Lyssna på avsnittet om Lindholmen

I Göteborgs Stads podcast samtalar stadsarkitekt Björn Siesjö med gäster om Göteborgs stadsutveckling ur olika perspektiv. Göteborg växer i snabb takt. Men hur stor kan staden bli? Hur kommer det framtida Göteborg se ut? Och vad präglar och styr utvecklingen? Säsongens första avsnitt handlar om utvecklingen på Lindholmen.