Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Gokartcentralen nystartar i Gullbergsvass

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Gullbergsvass Publicerad 16 juni, 2022

2010 flyttade Gokartcentralen in i Terminalbyggnaden i Gullbergsvass, ett stenkast från Centralstationen och ett unikt centralt läge för en sådan slags verksamhet. I och med ombyggnaden av fastigheten det senaste året har verksamheten fått nya lokaler och läget har om möjligt blivit ännu bättre.

— Läget spelade stor roll när vi valde lokalen 2010 men nu efter ombyggnationen har det förbättrats ännu mer. Vi är verkligen nära det mesta men det är ändå enkelt att ta sig hit med bil, säger Martin Svendsen, VD på Gokartcentralen.

Det har skett väldigt mycket i ombyggnationen. 36 meter av byggnaden vilket motsvarar 3 500 kvadratmeter yta är borta och en helt ny fasad vetter nu mot Centralstationen och den nya Hisingsbron. En ny uteservering har också tillkommit vilket skapar fler möjligheter.

— Det är klart att det varit tufft under ombyggnationen där vi tappat en del kunder men samarbetet med Älvstranden Utveckling har varit toppen under arbetets gång och även under hela vår tid i Gullbergsvass. Vi har en bra dialog och försöker alltid komma fram till lösningar som båda parter är nöjda med, säger Martin.

Den nyrenoverade lokalen rymmer nu en gokartbana som är 400 meter, vilket också är Sveriges längsta inomhusbana. De har satsat mer på allmänna körare för att locka den stora massan och förutom gokart finns det mat, bar, shuffleboard, biljard samt möjligheter att anordna konferenser och event.

— Vi försöker alltid ligga i framkant och därför är alla våra 26 bilar el-gokartar, det är ett måste i dagens samhälle. En häftig grej som vi också har satsat på är en velodrom som är en upphöjd kurva, vi är en av få som har detta i världen. Dessutom har vi en gångbro över banan vilket gör att man kommer nära på ett helt annat sätt när man inte kör själv eller om man är med som sällskap, säger Martin.

Gokartcentralen ser ljust på framtiden och Martin säger att de gärna vill vara kvar länge i Gullbergsvass där han ser stor potential.

— Vi vill fortsätta utvecklas och framför allt ta en större roll i eventstaden Göteborg. Motorbranschen har en stor tillväxt och vi ser att många åker långt för att delta i tävlingar som vi anordnar, säger han.

Camilla Andersson, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling, kan bara hålla med Martin när det gäller det lyckade dialogarbetet och ser fram emot att se Gokartcentralens fortsatta resa.

— Vi är mycket glada över det lyckade resultatet i ombyggnationen och önskar stort lycka till framåt, säger hon.

Läs mer om ombyggnationen av Terminalbyggnaden

Sedan början av 2021 har förbipasserande sett att den stora Terminalbyggnaden i Gullbergsvass byggts om. Detta för att möjliggöra anslutning av Kämpegatan till Centralstationen.

Medarbetarbild (16)

Vill du också etablera dig i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!