Global accelerator inom tech väljer Lindholmen och The Yard

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Pressmeddelanden, The Yard, Lindholmen Publicerad 3 maj, 2023

Amerikanska tech scouting-företaget Plug and Play lanserar en ny innovationsplattform i Göteborg tillsammans med Volvo Cars. Platsen man har valt är The Yard, tillväxtarenan för techbolag på Lindholmen som både är ett initiativ från Älvstranden Utveckling AB och som huserar i en av våra unika industrifastigheter på området. Här kommer svenska entreprenörer bli del av ett exklusivt nätverk och få styrka att snabbt skala upp sin idé.

Bakom den anonyma plåtfasaden på Götaverkens gamla varvsområde gömmer sig The Yard, en nystartad techarena med coworking och verkstadsmöjligheter samt en stor eventyta där de 10,5 meterna i takhöjd får de flesta att tappa hakan. Ett samarbete mellan Älvstranden Utveckling AB som fastighetsägare och Business Region Göteborg samt Lindholmen Science Park med entreprenörs- och näringslivsperspektivet gör detta möjligt. Och nu väljer Plug and Play platsen för att lansera sin nya innovationsplattform tillsammans med Volvo Cars.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Volvo Cars och öppna dörrarna till denna nya innovationsplattform i Göteborg, som får fokus mot hållbar utveckling och digital mobilitet, säger Saeed Amidi, grundare och vd för Plug and Play Tech Center.

– Platsen, mitt i händelsernas centrum och bokstavligen fylld med tekniskt kunniga företag och fordonsarv, är ingen slump. Vi är övertygade om att sajten kommer att bli en innovationsmotor för både startups och storbolag.

Plug and Play startade i Kalifornien på 90-talet och hjälper storföretag att få tillgång till strategiskt intressant startup-bolag. Med verksamhet på över 50 platser globalt övervakar företaget ett ekosystem med mer än 50 000 startups och 500 partners, bland annat Mercedes Benz, Bosch, Shell, Wallmart och Airbus. I listan över egna alumnibolag finns namn som Dropbox, PayPal, Trulioo och Rappi.