Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Geelys innovationscenter allt närmare

Hyresgäst, Pressmeddelanden Publicerad 4 april, 2018

Älvstranden Utveckling säljer en fastighet på 26 500 kvadratmeter på Lindholmen till Geely. Den kinesiska fordonsutvecklaren ska etablera ett nytt europeiskt innovationscenter med plats för upp till 3 500 arbetsplatser.

– Det här är en viktig affär som vi kämpat länge med att få till, en viktig pusselbit när Lindholmen växer med nya företag, skolor och bostäder, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande i Älvstranden Utveckling AB.

I juni 2017 tecknades en avsiktsförklaring mellan kommunala stadsutvecklingsbolaget Älvstranden Utveckling och fordonsutvecklaren Geely om försäljning av mark på Pumpgatan på Lindholmen. Under hösten har förhandlingar pågått och affären är nu klar och marken har bytt ägare. Köpeskillingen uppgår till 358 Mkr.

– Det visar vilken dragningskraft Göteborg och Lindholmen har. Nu fortsätter arbetet med att foga samman staden, i framtiden kommer centrum att ligga naturligt på bägge sidor av älven säger Lena Andersson, vd på Älvstranden Utveckling.

Närmsta granne för innovationscentret blir SVT-huset och i området finns i dag bland annat Chalmers, Lindholmen Science Park och forskningsinstitutet RISE. I närheten ligger även AB Volvo med Campus Lundby. Innovationscentret byggs i etapper där den första delen påbörjas redan sommaren 2018. Samtidigt pågår ett större detaljplanearbete där stora delar av Geelys satsning ingår, men även en skola och ett nytt färjeläge

Lindholmen är i dag en attraktiv plats för företagande och innovationsarbete, inte minst inom fordonsindustri och grön teknik. Här ligger stora delar av Älvstranden Utvecklings fastighetsinnehav. I dag arbetar, studerar, forskar eller bor över 21 000 personer i området. På Lindholmen byggs nu bland annat Nordens högsta byggnad, Karlatornet och i Lindholmshamnen står flera hus snart klara för inflyttning. En hållplats för linbanan mellan Wieselgrensplatsen och Järntorget är planerad, vilket ytterligare kommer knyta ihop staden över älven.

För mer information, kontakta:

Mattias Jonsson (S), styrelseordförande Älvstranden Utveckling AB, 0705-546 4449

Lena Andersson, VD Älvstranden Utveckling AB, 031-368 9685