Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Geely Design Sweden väljer Lindholmen

Pressmeddelanden Publicerad 10 juni, 2014

Biltillverkaren Geely etablerade nyligen design- och utvecklingsstudio i Göteborg. Snart flyttar de in i nya större lokaler på Lindholmen och blir hyresgäster hos Älvstranden Utveckling. Med en supermodern och attraktiv arbetsmiljö hoppas de locka hit internationell arbetskraft. 

Intresset för Göteborg och expansiva Lindholmen ökar ytterligare och företagen inom teknik- och fordonsklustren fortsätter att etablera sig i området. Geely Design Sweden är en av de som väljer att expandera i området – i lokaler utöver det vanliga.

– Det är roligt att som hyresvärd kunna erbjuda så här unika och moderna lokaler, där historien från varvet och den unika känslan inte gått förlorad, säger Helen Sandberg, uthyrare på Älvstranden Utveckling.

Geely Design Swedens nya lokaler, som kallas för Plåtverkstan är hela 2782 kvm och har tidigare använts av varvsindustrin. Under sommaren byggs lokalerna om för att kunna inhysa både designstudio och kontor. Geelys övriga designstudios är idag lokaliserade i Shanghai, Los Angeles och Barcelona. Att Geely Design nu valt att expandera i Göteborg och på Lindholmen är därför ingen slump.

– Vi vill vara mitt i kreativitetens kärna. Lindholmen är samma typ av stadsdel som den vår designstudio i Shanghai ligger i, där tidigare industribyggnader tas över av nya verksamheter, från modeskapare till dataspelsutvecklare – med många kreativa människor på samma plats, säger Peter Horbury, Senior Vice President, Design Geely Group.

I Plåtverkstan kommer Geely Design Sweden att göra plats för den absolut senaste teknologin där digital teknik och riktigt hantverk kan mötas i harmoni. Geely Design Sweden räknar med att den nya studion ska kunna locka till sig kunnig personal.

– Göteborg är fortfarande relativt okänt bland formgivare, därför är det en utmaning att locka till sig de allra duktigaste. Med vår nya studio, som är utrustad med den senaste tekniken och har en historisk koppling, kan vi skapa en riktigt attraktiv arbetsplats, säger Andreas Nilsson, Vice President, Geely Design Sweden.

Ladda ner pdf