Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Fortsatt medvind för företagen på Lindholmen

Pressmeddelanden Publicerad 7 maj, 2013

Företagen inom teknik- och fordonsklustret på Lindholmen fortsätter starkt framåt. Älvstranden Utveckling presenterar både intressanta nyetableringar och befintliga hyresgäster som expanderar verksamheten för första kvartalet 2013. Framåtandan och möjligheten till synergier i Lindholmen Science Park lockar.

Bland nyetableringarna sticker kundsupportföretaget Sykes Sweden ut som ny hyresgäst på cirka 1900 m² i M2:an på Götaverksgatan. Nercia Utbildning satsar med 554 m² i Citadellet på Lindholmsallén. Andra nya företag är Tristone, Defa, Telemanagement Sverige och Kntnt Sweden. Servicesidan har utökats med fastfood-jätten Subway som förra veckan öppnade Sveriges 121:a restaurang, på Lindholmsallén.

Hyresgästerna SAAB, HiQ och Hasselblad som är framstående inom teknik- och it-sektorn, expanderar ytterligare och utökar sin kontorsyta på Lindholmen. Ekonomipartner går samma väg. Volvo är fortsatt nöjda med läget på Norra Älvstranden och förlänger sitt kontrakt på Eriksberg.

Nya verksamheter skapar liv och rörelse
Hotellet Radisson Blu Riverside Hotel, som öppnade i mars, har fått full fart på verksamheten bredvid huvudbyggnaden i Lindholmen Science Park.

– Det nya och efterlängtade hotellet är ett utmärkt exempel på verksamhet som skapar liv i ett område, även efter kontorstid, säger Johan Ekman, kommunikationschef på Älvstranden Utveckling.

Hotellet har ett nära samarbete med flera aktörer på området. Hotellets restaurang har många besökare, både från hotellets gäster och företagen på Lindholmen, mycket tack vare den spektakulära exteriören och originella inredningen.

– Vi har skapat ett koncept för restaurangen där människor som verkar i området har varit vår inspiration till en annorlunda restaurangupplevelse, säger Malin Franck, hotelldirektör för Radisson Blu Riverside Hotel.

Frihamnen i fokus
Auktionsbyrån Bukowskis Market är i full gång med verksamheten på sin nya adress i Frihamnen, dit företaget flyttade i januari 2013.

– Bukowskis Market är tidigt ute, Frihamnen kommer att bli mycket efterfrågat i framtiden, där vi är en av aktörerna som ska vara med och utveckla området, säger Ann-Charlotte Hellman, fastighetschef på Älvstranden Utveckling.

För mer information, kontakta:
Ann-Charlotte Hellman, fastighetschef Älvstranden Utveckling AB
Tel: 031-779 96 50
E-post: ann-charlotte.hellman@alvstranden.goteborg.se

Älvstranden Utveckling AB ägs av Göteborgs Stad och är ett bolag som utvecklar och förvaltar fastigheter och områden på Norra och Södra älvstränderna i Göteborg. Koncernen omsätter knappt 400 miljoner kronor med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 400 000 kvm.