Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Första hyresgästerna i Frihamnen

Älvstranden Utveckling, Hållbar markutveckling, Hyresgäst, Pressmeddelanden, Frihamnen Publicerad 10 mars, 2020

Nu har de första hyresgästerna flyttat in i de nya lägenheterna i Frihamnen i Göteborg. På sikt ska de åtta kvarteren på Kvillepiren rymma 800 lägenheter, i dagarna flyttar de första 44 hyresgästerna in.

— Det är de första lägenheterna i det första kvarter som ska rymma 136 lägenheter som är klara. Under våren ska de flytta in i resten av lägenheterna i det första kvarteret, säger Stefan Pirhonen, projektledare på Älvstranden Utveckling.

— Majoriteten av lägenheterna planeras stå färdiga till sommaren 2021 då Göteborgs Stad firar sitt 400-årjubileum. Då ska även den första permanenta delen av Jubileumsparken invigas i Frihamnen, säger Stefan Pirhonen.

Skapar liv i väntan på permanenta lösningar

De åttahundra bostäderna i Frihamnen är ett led i Älvstranden Utvecklings arbete med att utveckla hela Frihamnen. Tanken är att hyresgästerna i bostäderna på Kvillepiren ska vara med och skapa liv och utveckla Frihamnsområden i avvaktan på mer permanenta lösningar. Förutom de åttahundra lägenheterna som nu byggs med temporära bygglov på 15 år sker det en hel del andra saker i Frihamnen.

— Jubileumsparken med bastun och badet byggs i närheten och kommer att bli ett dagplåster för många göteborgare, Smyrnaförsamlingen planerar för en ny kyrka och efter att nya Hisingsbron står färdig ska nya spårvagnsspår dras förbi Frihamnen, så det händer en hel del, säger Stefan Pirhonen.
Lägenheterna på Kvillepiren uppförs i samarbete med byggherrarna Brofred Bygg & Entreprenad AB och Tempohousing Scandinavia och de färdiga lägenheterna hyrs ut genom waterfrontcabins.se.

De 800 lägenheterna är till för studenter, företag och allmänhet.
Hyreslägenheterna uppförs med tillfälligt bygglov och byggherrarna har arrendeavtal med Älvstranden Utveckling fram till 2035. Under tiden arrendeavtalet löper ska övriga Frihamnen utvecklas.