Följ historisk grundläggning av ny göteborgsmark

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hållbar markutveckling Publicerad 25 augusti, 2023

Sedan sommaren 2022 pågår arbetet med att anlägga två hektar ny göteborgsmark i Göta älv, i form av en halvö som växer ut från Masthuggskajen. Älvstranden Utveckling AB driver arbetet och nu kan du följa framfarten på Instagram där byggledare, projektledare och projektchef delar med sig av fakta om bygget, utmaningar med att bygga vid, i och på vatten, fun facts och mycket mer.

Halvön är en del av det större projektet Masthuggskajen i Göteborg, som sträcker sig från Järntorget och västerut mot Stigberget. Just nu pågår första etappen av halvöbyggnationen, grundläggningsarbetet som utförs av den danska bygg- och anläggningskoncernen Aarsleff på uppdrag av Älvstranden Utveckling AB. Arbetet ska vara klart 2025. Det är detta arbete Instagramkontot @projekt_halvon ska belysa och ge en unik inblick i genom projektchef, projektledare och byggledare. 

– Vi ser verkligen fram emot att bjuda in er alla till vardagen på arbetsplatsen. Det är så mycket spännande som händer i ett sånt här annorlunda projekt och ju fler vi kan dela resan med desto bättre, säger Ida Fossenstrand, biträdande projektchef Halvön på Älvstranden Utveckling AB.