Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Flytande kontor blir verklighet på Eriksberg

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Eriksberg Publicerad 12 juni, 2023

Om något år kommer Dockepiren på Eriksberg att se lite annorlunda ut. Längst in mot land kommer nämligen en flytbrygga med ett kontorshus att ligga. Det är SF Marina som kommer att hyra dockplats från Älvstranden Utveckling AB och byggandet startar upp innan årsslutet.

SF Marina är ett bolag som tillverkar flytande bryggor och vågbrytare som man hittar runt om i världen. Det kan vara allt från stora industriella kajer och färjelägen till mindre privatbryggor. Bland annat har de även byggt plattformarna till de flytande hotellen Salt och Sill på Klädesholmen och Slottsholmen on Water i Västervik. Och nu vill man bygga en brygga till sitt eget flytande kontor.

— Vi var en av de första hyresgästerna på Eriksberg och vill gärna stanna kvar där. Drömmen har varit ett eget flytande kontor för att visa möjligheterna som finns med att bygga på vatten, säger Lina Odhe, design manager och projektledare för att sjösätta det nya huvudkontoret på SF Marina.

Just nu sker projektering av bygget och planen är att börja bygga innan årets slut. Både bryggan och själva fastigheten kommer att byggas på annan plats och sedan transporteras till Dockepiren så det kommer inte att bli en byggarbetsplats vid piren. Kontoret kommer att bli 550 kvadratmeter stort på två plan plus en takvåning och innehålla både kontor och show room. Det kommer även finnas möjlighet att lägga till med båt vid det.

— Vi får många besökare från hela världen och vill då visa upp miljön på Eriksberg och den anrika historian med varvet. Att kulturhamnen ligger precis bredvid ger ännu en dimension med den marina anknytningen, säger Lina.

Vi på Älvstranden Utveckling AB ser fram emot det annalkande bygget och välkomnar ett nytt tillskott vid piren.

— Det är alltid spännande med nya inslag i våra områden och detta är även väldigt speciellt då det ska ligga på vattnet. Vi ser fram emot tills det står klart om några år, säger Camilla Andersson, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling AB.

Lina Odhe är design manager och projektledare på SF Marina

Vill ni också etablera er i något av våra områden?

Vill du och ditt företag också finnas i något av våra områden? Vi äger cirka 60 fastigheter och pratar gärna om våra möjligheter med dig. Ta gärna kontakt med oss för att prata framtid!