Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Fastighetsägare på Lindholmen bjuder in till cykelfixardagar

Aktuellt, Lindholmen Publicerad 1 oktober, 2021

5-6 oktober erbjuder sex olika fastighetsägare på Lindholmen cyklister i området att få sin cykel höstfixad. Syftet är att underlätta för fler att välja cykeln som transportmedel och samtidigt få möjlighet till dialog med hyresgäster om cykling i området.

– Vi arbetar aktivt med att underlätta för både hyresgäster och andra som rör sig i området att resa mer hållbart, säger Åsa Svensson, miljöstrateg på Älvstranden Utveckling. Cykelfixardagarna är ett initiativ sprunget ur den samverkan med fastighetsägare på Lindholmen kring mobilitetsfrågor som Älvstranden Utveckling driver, där vi vill uppmärksamma cyklingen på ett positivt sätt.

Tillfälle att träffa hyresgäster

Årets cykelfixardagar är de fjärde i ordningen. Och samtidigt som cyklisterna får hjälp att se över sin cykel finns en möjlighet för fastighetsägarna att träffa sina hyresgäster.

– Genom cykelfixardagarna får vi möjlighet att träffa våra hyresgäster i ett annat forum, säger Henrik Gustafson, uthyrningsansvarig. Det går väldigt mycket in i Nöjd KundIndex som vi mäter årligen, och här har vi möjlighet att ta in synpunkter från våra hyresgäster kring cykelmiljön i området, som vi antingen kan förbättra själva eller ta vidare till andra förvaltningar i staden. Dessutom skapar vi en samsyn med andra fastighetsägare i området om vad som är viktigt att tänka på när det kommer till cykling på Lindholmen.

 

Om cykelfixardagarna

Datum: 5 – 6 oktober kl 8-17.

Plats: Det finns två stationer, en vid Lindholmsplatsen mellan Kuggen och Älvrummet och en på innergården, Regnbågsgatan 6.

Vad: Servicen som utförs är en basservice där växlar, bromsar och däck gås igenom. Inga reparationer.

Vem: Alla som cyklar på Lindholmen är välkomna att lämna in sin cykel för service.

Vilka: Cykelfixardagarna är ett samarbete mellan sex fastighetsägare på Lindholmen: Platzer, Chalmersfastigheter, Atrium Ljungberg, Castellum, Husvärden och Älvstranden Utveckling.