Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Fastighetsägare på Lindholmen bjuder in till cykelfixardagar

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 11 april, 2022

Den 26-27 april erbjuder sex olika fastighetsägare på Lindholmen cyklister i området att få sin cykel vårfixad. Syftet är att underlätta för fler att välja cykeln som transportmedel och samtidigt få möjlighet till dialog med hyresgäster om cykling i området.

– Vi arbetar aktivt med att underlätta för både hyresgäster och andra som rör sig i området att resa mer hållbart. Cykelfixardagarna är ett initiativ sprunget ur den samverkan med fastighetsägare på Lindholmen kring mobilitetsfrågor där vi vill uppmärksamma cyklingen på ett positivt sätt, säger Åsa Svensson, miljöstrateg på Älvstranden Utveckling.

Tillfälle att träffa hyresgäster

Det är femte gången som Cykelfixardagarna arrangeras på Lindholmen och samtidigt som cyklisterna får hjälp att se över sin cykel finns en möjlighet för fastighetsägarna att träffa sina hyresgäster. Från Älvstranden Utveckling kommer medarbetare från vår fastighetsavdelning att finnas på plats för att prata med hyresgäster i området.

– Genom cykelfixardagarna får vi möjlighet att träffa våra hyresgäster i ett annat forum. Vi värnar om cykelmiljön på Lindholmen och tar gärna in synpunkter från våra hyresgäster i frågan. Antingen kan vi sedan förbättra något själva eller ta det vidare till andra förvaltningar i staden. Vi vill alla att det ska fungera så bra som möjligt, säger Camilla Andersson, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling.

Om cykelfixardagarna

Datum: 26-27 april kl 8-17.

Plats: Det finns två stationer, en vid Lindholmsplatsen mellan Kuggen och Älvrummet och en på innergården, Regnbågsgatan 6.

Vad: Servicen som utförs är en basservice där växlar, bromsar och däck gås igenom. Inga reparationer görs under dagarna.

Vem: Alla som cyklar på Lindholmen är välkomna att lämna in sin cykel för service.

Vilka: Cykelfixardagarna är ett samarbete mellan sex fastighetsägare på Lindholmen: Platzer, Chalmersfastigheter, Atrium Ljungberg, Castellum, Husvärden och Älvstranden Utveckling.