Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Experimentera i Jubileumsparken

Aktuellt Publicerad 5 april, 2016

Testa att vara brottsplatstekniker, bygg eget vindkraftverk eller att springa in i en vägg för att mäta rörelseenergi när Vetenskapsfestivalen tar plats i Jubileumsparken i Frihamnen. De 16-17 april kan alla som vill komma och experimentera i Park 113 i Frihamnen.

För oss har Vetenskapsfestivalen en självklar plats på Älvstadens område, säger Lena Andersson vd Älvstranden Utveckling. Vi arbetar ständigt med innovation och kreativa lösningar inom stadsplanering, så kopplingen till Vetenskapsfestivalen känns logisk.

Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg är en tvärvetenskaplig festival och festivalens mål är att väcka lusten att lära och få fler att vilja vidareutbilda sig.

− Göteborg är ju bra på innovation, ta till exempel hyrorna i Frihamnen där vi påverkar hyressättningen så att även människor med lägre inkomst kommer ha råd att bo nybyggt och centralt. Och så finns ju Drive Me-projektet med självskörande bilar. Allt sånt kommer från en upptäckarlusta och en möjlighet att få testa på. Vi ska använda vårt område som testarena för nya saker, festivalen blir en del av detta.

 

Under festivalhelgen kommer också det experimentella vattenkonstverket Berget öppna för säsongen.

− Stora som små ska kunna leka, klättra och experimentera även ute i Jubileumsparken från och med den 16 april, säger Jessica Segerlund, processledare på Älvstranden Utveckling.

− Vi får hoppas på fint väder, man kan bli rejält blöt om man leker i konstverket.

 

PARKOUR OCH CYKELVERKSTAD

Utanför Experimentverkstaden kommer Stampede Parkour som hålla workshops i den fartfyllda sporten. Returhuset Östra att finnas på plats med cykelmekaniker, så alla som vill kan passa på att lära sig hur man med enkla medel kan serva cykeln själv.
Det kommer finnas Foodtrucks på plats med mat och fika.

 

Mer information om festivalen hittar du här.

Datum: 16-17 april

Tid: 11-16

Plats Park 113 (Magasin 113) Frihamnen.

Närmaste hållplats: Frihamnsporten för buss och Frihamnen för spårvagn.

 

Foto: Dick Gillberg