Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Dansskola flyttar in i lokaler i Frihamnen

Aktuellt, Hyresgäst, Frihamnen Publicerad 3 september, 2020

Under större delen av 2020 har den gamla Englandsterminalen i Kajskjul 107 i Frihamnen renoverats och anpassats för sin nya hyresgäst, Dansforum. Dansskolan som i dagarna öppnat sin verksamhet letade under 2019 nya lokaler och visade stort intresse för Frihamnen.

“Min första reaktion var bara wow. Lokalerna andades konst och utsidan påminde mig om New York.”

Ran Hamilton, ägare och konstnärlig ledare på Dansforum, ny hyresgäst i Frihamnen

–  Vi letade lokaler väldigt länge och kollade på en hel del innan vi kom till Frihamnen. Och min första reaktion var bara wow. Lokalerna andades konst och utsidan påminde mig om New York eller Covent garden i London innan det renoverades. Och takhöjden, åtta meter, det är en dröm. Det hittar du inte någon annanstans i Göteborg, perfekta lokaler för vår verksamhet, säger Ran Hamilton, ägare och konstnärlig ledare på Dansforum.

Älvstranden Utveckling äger flertalet fastigheter i Frihamnen och just denna, Frihamnen 16A, i Kajskjul 107 är speciell.

–   För oss som fastighetsägare är det otroligt viktigt att vara lyhörda för våra hyresgästers behov och önskemål medan vi låter lokalerna varsamt renoveras för att behålla historiken. Jag är otroligt glad över att just en dansskola har valt att etablera sig här i Frihamnen. Lokalen passar dem perfekt och det ger liv och rörelse till hela området i väntan på stadsutvecklingen, säger Ann-Charlott Scotting, Älvstranden Utvecklings uthyrningsansvarige i Frihamnen.

Närheten till vattnet och bra kommunikationer var andra viktiga faktorer som fick dansskolan att välja Frihamnen.

“Här i dessa lokalerna med närheten till vattnet kommer vår verksamhet leva vidare länge. ”

Ran Hamilton, ägare och konstnärlig ledare på Dansforum, ny hyresgäst i Frihamnen

–  Vi kommer tappa lite gamla kunder på grund av flytten från Järntorget där vi låg innan, men jag är säker på att många kommer lockas till Frihamnen när ryktet går. Här i dessa lokalerna med närheten till vattnet kommer vår verksamhet leva vidare länge, säger Ran Hamilton.