Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Dags för Frihamnsdagarna 2023

Aktuellt Publicerad 14 augusti, 2023

Mellan 31 augusti och 2 september arrangeras Frihamnsdagarna på Bananpiren för tredje året i rad. Som fastighetsägare är vi glada att arrangörerna har valt just Bananpiren som en plats när de vill få i gång en demokratisk mötesplats, öppen för alla.

I filmen berättar vår medarbetare Anna Tidefelt om Älvstranden Utvecklings arbete med Frihamnen, där det på sikt ska bli en helt ny stadsdel med 10 000 bostäder.

I år deltar Älvstranden Utveckling AB på Frihamnsdagarna med en utställningsplats och ett seminarium. Titeln på årets seminarium är ”Växa vid vattnet – utmaningar när Göteborg bygger nytt vid älven”.

Just nu skapas en ny halvö rakt ut i älven vid Masthuggskajen. Den två hektar stora halvön kan byggas tack vare nya tekniska och organisatoriska lösningar där staden samarbetar med näringslivet. Hur hanterar man lera, vatten, kostnader och stigande vattennivåer? Och är lösningen för halvön en modell för framtiden?

Under de senaste 25 åren har Göteborg expanderat med nya bostadsområden längs med Göta älv: Eriksberg, Lindholmen, Sannegårdshamnen har utvecklats sedan 90-talet och på Masthuggskajen byggs det för fullt. Skeppsbron, Frihamnen och Gullbergsvass står på tur.

Välkomna på ett seminarium där vi diskuterar lösningar och möjligheter när Göteborg ska växa vid vattnet.

När?

Fredag 1 september klockan 13.

Var?

Tältscenen ”Greta” på Bananpiren.

Deltar gör Rune Arnesen, Cecilia Andersson och Kristian Käll från Älvstranden Utveckling AB. Moderator är Gunilla Grahn Hinnfors.