Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Bolagsjurist

Okategoriserade Publicerad 25 november, 2021

Nu utökar vi vår avdelning fastighetsutveckling och tillsätter tre nya tjänster, bolagsjurist, affärsutvecklare och projektledare tidiga skeden. Vi har många nya spännande projekt på gång inom våra fastigheter och på vår utvecklingsmark.

Vi söker ytterligare en bolagsjurist till vår avdelning fastighetsutveckling. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett stimulerande, utvecklande och varierande jobb.

Som bolagsjurist på Älvstranden Utveckling stödjer du organisationen i juridiska frågeställningar som uppkommer i verksamheten, såväl av mindre som större karaktär. Du arbetar främst med fastighetsrättsliga och avtalsrelaterade frågor som reglerar våra kommersiella åtaganden. Du kommer att ha legalt ansvar i våra avtalsprocesser både vad avser granskning, upprättande och förhandling av kommersiella avtal samt i övrigt stötta verksamheten med legal rådgivning, främst inom entreprenadjuridik, hyresrätt, fastighetsrätt och/eller miljörätt.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Expertstöd inom fastighetsrätt / entreprenadjuridik / hyresrätt / miljörätt.
  • Stöd till verksamheten avseende löpande juridisk rådgivning inom fastighetsrätt, affärsjuridik, entreprenadrätt / hyresrätt / miljörätt.
  • Medverka som bolagets jurist i större projekt samt ansvara för att externa jurister med rätt juridisk kompetens anlitas och får korrekta uppdragsbeskrivningar.
  • Kvalitetssäkra bolagets juridiska handlingar i förhållande till offentligrätt.
  • Delta i kommersiella förhandlingar
  • Vara delaktig i och kvalitetssäkra avtalshandlingar i entreprenadprojekt, kommande och befintliga hyresavtal, markanvisningar och fastighetsförsäljningar m.m.
  • Kvalitetssäkring, uppföljning och erfarenhetsåterföring avseende advokatbyråer som bolaget har ramavtal med.

 

Erfarenhet och kvalifikationer

 Som person är du analytisk, har god samarbetsförmåga, förmåga att tänka strategisk och operativt och har förståelse för kärnverksamheten. Vi ser att du har en juridisk kandidatexamen eller motsvarande utbildning.

Erfarenhetsmässigt tror vi att du har minst 5 – 7 års erfarenhet av juridiskt arbete, företrädesvis på advokatbyrå. Du har vana av upprättande och förhandling av avtal inom entreprenadjuridik / hyresrätt / fastighetsrätt / miljörätt. Erfarenhet av hantering av tvister i domstol eller skiljenämnd är meriterande.

Som person är det viktigt att du är beredd att hugga i där det behövs och omprioritera när projekten så kräver. Du kommer arbeta självständigt och i nära samarbete med projektledare, affärsutvecklare samt med vår andra bolagsjurist och paralegal. På avdelningen fastighetsutveckling arbetar 10 personer som verkar inom flera olika specialistområden, exempelvis affärsutveckling och affärsanalys.

Ansökan

Tjänsten är heltid och en tillsvidaretjänst.

Rekryteringen sker i samarbete med Randstad. För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Pettersson, petra.pettersson@randstad.se. När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

Vill du bli en del av vårt kompetenta och engagerade team? Välkommen med din ansökan senast 2022-01-26 via Randstads webbplats.

Fackliga representanter:

SACO
Kristian Käll
0706-95 96 03

Unionen
Camilla Andersson
031-368 96 31

Om bolaget

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag inom Göteborgs Stad med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Älvstaden ska utvecklas till en tät och levande innerstad med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser som minskar klimatavtrycket och bidrar till jämlika livsvillkor.

Älvstranden Utveckling äger och förvaltar fastigheter motsvarande 340 000 kvm uthyrningsbar yta i Göteborg. Fastigheterna är både förankrade i Göteborgs varvshistoria och i stadens framtida utveckling. Det rör sig om både gamla varvsbyggnader med namn som Sågeriet, Träverkstaden och Pannverkstaden och moderna kontorsfastigheter som Lindholmen Science Park.

På Älvstranden Utveckling är vi värderingsdrivna i ledarskap och arbetssätt. Genom våra grundläggande värderingar: att samarbeta, tänka nytt, ansvara och driva (STAD), skapar vi tillsammans resultat i vår verksamhet. Vi är ca 90 medarbetare som sitter i trivsamma lokaler högst upp på sjätte våningen med älven och Ramberget som utsikt. Adressen är Lindholmsallén 10.

Kontakt

Cecilia Andersson

Cecilia Andersson

Chef Fastighetsutveckling 031-368 56 29
Mejla Cecilia cecilia.andersson@alvstranden.goteborg.se