Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Betelskeppet – ny flytande hyresgäst på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst, Lindholmen Publicerad 18 mars, 2021

Södra Stapelkajen vid gamla Götaverkens område på Lindholmen har fått en ny hyresgäst. Det är Betelskeppet som i veckan anlöpte kajen och som därmed har en ny hemmahamn.

— Betelskeppet är ett drogfritt boende för hemlösa män som av lika anledningar hamnat i en akut situation i livet. Det är föreningen Linnéahuset som de senaste 35 åren drivit verksamheten men det har faktiskt funnits ett Betelskepp för behövande i Göteborgs hamn sedan 1865, säger Bernt Ljungqvist som är verksamhetsansvarig för Betelskeppet.

Ombord finns det 44 hytter och skeppet är fullt utrustat med allt som kan behövas såsom kök, duschar, toaletter, tvättstuga, matsal och sällskapsytor. Sedan 1991 har de legat vid Gullbergskajen men på grund av olika anledningar behövde de nu hitta en ny hemmahamn.

— Det har varit många turer kring en ny kajplats för oss och jag är mycket tacksam och glad att det äntligen löst sig. Vi är så nöjda med vår nya placering på Lindholmen. Älvstranden Utveckling har varit toppen och jag kan bara ge dem beröm. Vi har haft ett väldigt smidigt samarbete inför vår flytt, säger Bernt.

Arbetet med att hitta en ny plats till Betelskeppet har pågått ett tag hos Älvstranden Utveckling och Torgny Tennby som är teknisk förvaltare är glad att arbetet nu går i hamn.

— Det är jättekul att Betelskeppet nu anlöpt på södra Stapelkajen. Det kommer ge lite mer liv och rörelse men också mer trygghet kring kajen vilket är bra för hela området, säger han.