Äventyrsgolf öppnar i Frihamnen

Aktuellt, Älvstranden Utveckling, Hyresgäst, Frihamnen Publicerad 8 juli, 2022

Det sker ett febrilt arbete på många platser i Frihamnen just nu. Alldeles precis intill den kommande Jubileumsparken växer det nu också fram ett nytt inslag i form av en äventyrsgolf.

Magnus Hylén är en av tre kompisar som för cirka 15 år sedan startade sin första äventyrsgolf på Heden i Göteborg. När kontraktet på den gick ut för att det skulle byggas en förskola på platsen så dröjde det inte länge innan de hade startat både i Töreboda och Mariestad.

— Vi har sen startat upp igen på Heden och startat nytt i Näset. Tidigare i sommar öppnade vi också upp i Mölndal och nu väntar Frihamnen som är en perfekt plats för oss. Vi ligger alldeles intill Jubileumsparken och badet och hoppas bli ett bra komplement för besökarna i området, säger Magnus.

På plats kommer det att finnas tolv banor med olika inslag. Marksten kommer att läggas ut på stora delar på platsen och en container är på väg att göras om till ett glasscafé med över 20 sorters glass men det kommer även att finnas kök och toalett.

— Vi kommer förutom glass också att erbjuda lättare maträtter, drickor, milkshakes och kaffe. Vi förbereder också köket för att i framtiden kunna bli en mindre restaurang men vi börjar lite mindre i år, säger Magnus.

Camilla Andersson är uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling och välkomnar äventyrsgolfen till deras etablering i Frihamnen.

— De är ett perfekt inslag i Frihamnen och kommer hjälpa till att locka mer människor till området. I och med att de ligger bredvid den kommande Jubileumsparken och badet så kommer de verkligen att kunna dra nytta av varandra, säger hon.