Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling säljer fastigheter på Lindholmen

Aktuellt, Hyresgäst, Pressmeddelanden, Lindholmen Publicerad 9 mars, 2021

Älvstranden Utveckling har tecknat avtal om försäljning av två fastigheter på Lindholmen till ett värde av 447,5 miljoner kronor. Köpare är det Stockholmsbaserade fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som sedan tidigare äger flera fastigheter på Lindholmen.

— Det är väldigt positivt att Lindholmen fortsätter att vara ett attraktivt område för investerare. Atrium Ljungberg har lång bakgrund som stadsutvecklare och kommer med sin erfarenhet att kunna bidra ytterligare till att utveckla området, helt i linje med de planer som finns för Lindholmen, säger Lena Andersson, vd på Älvstranden Utveckling.

Försäljningen avser fastigheterna M1:an och Centralstationen som båda är uppförda under varvsperioden och präglas av dåtidens omsorg av exteriör och arkitektur och har en uthyrningsbar yta på 22 000 kvadratmeter. De ligger centralt på Lindholmen och rymmer i dag bland annat restauranger, kontor och verkstadslokaler. I avtalet ingår att Atrium Ljungberg ska fortsätta utveckla området med levande bottenvåningar längs med Götaverksgatan och därmed bidra till att Lindholmen får liv och rörelse under fler av dygnets timmar.

— Göteborg är ett av våra mest prioriterade områden där vi varit en aktiv fastighetsägare sedan 2015. Jag är väldigt glad att vi nu får förtroende och möjlighet att vara med och utveckla Lindholmen till en attraktiv och levande stadsmiljö, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg förväntas tillträda fastigheterna först 2024 då ny detaljplan tagits fram för området. Fram till dess kommer Älvstranden Utveckling att ansvara för hyresgästerna och förvaltning av fastigheterna.

Kontakt

Manne Fridell

Manne Fridell

Projektledare 031-368 96 50
Mejla Manne manne.fridell@alvstranden.goteborg.se