Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling säljer fastighet på Eriksberg

Aktuellt, Pressmeddelanden Publicerad 12 november, 2021

Älvstranden Utveckling har sålt en fastighet på Celsiusgatan i Eriksberg till Egnahemsbolaget. Affären är värd 81 miljoner kronor och på marken ska det uppföras bostäder.

— Den här försäljningen kommer att stärka kopplingarna mellan Norra Älvstranden och den befintliga bebyggelsen i Lundby och bidrar till att binda ihop staden, säger Cecilia Andersson, chef för fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling.

Fastigheten som säljs ligger på en höjd i ett attraktivt område där äldre kontorsbyggnader ligger sida vid sida med nybyggda bostäder. Inom detaljplaneområdet medges cirka 600 lägenheter, förskola och lokaler och försäljningen innebär att Egnahemsbolaget kan tillföra nya bostäder till området.

—Vi ser fram att komma igång och bygga cirka 125 bostadsrätter i tre punkthus här. Området ligger nära vårt allra första egnahemsområde, de så kallade sockerlådorna i Lundby som byggdes med hjälp av självbyggeri på 30-talet. Vi är vårt DNA och vårt uppdrag trogna, så vi kommer bygga så prispressat det bara går för att så många som möjligt ska ha råd att köpa sin egen bostad, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget.

Älvstranden Utveckling har arbetat med Eriksberg sedan 90-talet och äger markområden i anslutning till hamnbanan som skiljer de inre delarna av Hisingen från Norra Älvstranden och Eriksberg. Området som nu har sålts ligger vid Östra Eriksbergsgatan och Celsiusgatan söder om den del av hamnbanan som kommer att ledas om i en tunnel.

Manne Fridell

Manne Fridell

Projektledare 031-368 96 50
Mejla Manne manne.fridell@alvstranden.goteborg.se