Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling köper fastighet på Ringön

Hyresgäst, Pressmeddelanden Publicerad 3 september, 2019

Älvstranden Utveckling har köpt en fastighet på Ringön av Renova för 63 miljoner kronor. Köpet genomförs av strategiska skäl för att säkra markinnehav inför den fortsatta utvecklingen av Frihamnen och området runt nya Hisingsbron.

— Fastigheten ligger i ett område som kommer vara en del av Göteborgs framtida centrum och är därför viktig när staden utvecklas, säger Lena Andersson, VD för Älvstranden Utveckling. Frihamnen och området runt nya Hisingsbron är avgörande när Göteborgs centrum växer över till Hisingen.

Frihamnen kommer genomgå omfattande förändringar i framtiden. Utvecklingen av Jubileumsparken kommer att ta fart de närmaste åren och innan året är slut kommer de första hyresgästerna att ha flyttat in i de tillfälliga bostäderna på Kvillepiren.

Sedan en tid tillbaka pågår ett fördjupat utredningsarbete kopplat till bland annat markförhållanden och tekniska förutsättningar för Frihamnen i stort. När det arbetet gett en bredare kunskapsbas kommer arbetet med planprocessen att gå vidare. Beslut om det väntas komma under hösten.

Kontakt

Manne Fridell

Manne Fridell

Projektledare 031-368 96 50
Mejla Manne manne.fridell@alvstranden.goteborg.se