Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvstranden Utveckling agerar efter stadsrevisionens granskning

Aktuellt Publicerad 29 januari, 2014

Den 29/1 lämnade stadsrevisionen sin granskning av de kommunägda bolagens verksamhet 2013. Älvstranden Utveckling hörde till dem som fick kritik på ett antal punkter.

– Det är tydligt att det i hög grad handlar om att stärka verksamhetsstyrningen. Få en ny struktur. Älvstranden Utveckling har alltid haft en hög kompetens när det gäller att bygga och stadsutveckla. Men organisationen har haft svagheter när det gäller att uppfylla alla de krav som numera ställs på kommunala bolag, säger företagets nyutnämnda vd Lena Andersson.

Detta åtgärdas nu steg för steg och en viktig åtgärd är det ”kraftpaket” av nyrekryteringar som inletts. Det handlar om fem nyckelfunktioner som ska tillsättas. Bland annat en chef för verksamhetsstyrning.

– Vi måste bli ett helt företag, få in ny kompetens som gör att vi tål varje framtida genomlysning och klarar alla tydligt mätbara mål, säger Lena Andersson.

Ägardirektivet är den självklara utgångspunkten menar hon. Älvstranden ska vara ett effektivt, välorganiserat och framåtriktat kommunalt bolag, som också klarar stadsrevisionens årliga granskning med högt betyg.

– Älvstranden Utveckling har alltid varit bra på att få saker gjorda – nu ska vi äntligen få det gjort på rätt sätt! Fortsätter Lena Andersson.

På styrelsemöte den 6 februari 2014 kommer lekmannarevisorerna att föredra stadsrevisionens rapport och då kommer styrelsen att föreslås ta beslut om hur man går vidare i frågan.

Vid eventuella frågor, kontakta:

Mattias Jonsson (S), ordförande styrelsen Älvstranden Utveckling, tel: 0705-46 44 49

Lena Andersson, vd Älvstranden Utveckling, tel. 031 – 368 96 85

Läs hela stadsrevisionens rapport här

Läs stadsrevisionens pressmeddelande här

Läs en sammanfattning av kritiken och åtgärderna så här långt

Läs annonsen för samtliga rekryteringar här