Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvrummet guidar utmed Södra Älvstranden i sommar

Aktuellt Publicerad 20 juni, 2023

Med premiär den 3 juli erbjuder Älvrummet nu en kostnadsfri, guidad utomhustur som går genom Skeppsbron och Masthuggskajen – två centrala och kontrastrika områden vid älven som tillsammans utgör Södra Älvstranden.

Vilken funktion fyllde dessa platser förr i tiden? Hur ser framtidsplanerna ut och vad händer just nu? Tillsammans med en av Älvrummets kunniga guider får du som deltar i turen lära dig om den pågående stadsutvecklingen utmed Södra Älvstranden, och med egna ögon se var nya parker, arbetsplatser, bostäder, hotell och restauranger tar form. Det blir även stopp vid den nya halvön som byggs i älven, och tips om platser för avkoppling som Playa Stenpiren och det nya restaurangstråket utmed Masthamnsgatan.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda den här möjligheten och visa allt som händer utmed Södra Älvstranden. Sedan tidigare kör vi guidade utomhusturer på Lindholmen, och de är väldigt uppskattade, säger Maria Karlsson, ansvarig för Älvrummet.

Premiär den 3 juli

Turen har premiär måndagen 3 juli och går att boka redan i dag. Den går till fots, är cirka 2,5 kilometer lång och tar 1,5 timme.

Läs mer om den guidade turen utmed Södra Älvstranden och boka