Gå till huvudinnehållet
Sök på webbplatsen
 

Älvrummet flyttar till Lindholmen

Aktuellt, Pressmeddelanden Publicerad 17 augusti, 2017

Den 30 september stänger Älvrummet för att flytta till nya lokaler på Lindholmen. Målet är att öppna nya Älvrummet i november 2017.

Älvrummet öppnade 2008 och har successivt blivit en självklar plats för information om den pågående stadsutvecklingen, med fokus på älvsträndernas utveckling. Det ligger i dag vid Kanaltorget bredvid GöteborgsOperan och Lilla Bommen. Det nuvarande bygglovet löper ut vid årsskiftet och därför flyttar Älvrummet temporärt till Navet, Lindholmen Science Park, för att göra plats för arbetet med Västlänken. Älvrummet stänger den 30 september och planen är att öppna dörrarna till de nya lokalerna i november.

Kreativ och expansiv miljö

Älvrummets nya lokal ligger mitt i Älvstaden i Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område. Området kännetecknas av en kreativ miljö där över 20 000 personer studerar, arbetar, forskar eller bor, en siffra som ständigt ökar. Som besökare på Älvrummet är det enkelt att ta sig till Lindholmen med färja, cykel, buss eller bil. Till exempel tar det bara sex minuter med färja från Stenpiren och åtta minuter med buss från Centralstationen.

Skräddarsy besöket

Precis som i dag kommer nya Älvrummet att erbjuda guidade visningar, både genom bokning och genom spontana besök. För den som vill går det att boka mötesrum eller förtäring i samband med ett besök på Älvrummet. I området finns även flera restauranger, caféer, muséer och verksamheter inom kultur och media.

 

Om Älvrummet

På Älvrummet finns inspiration och information om den pågående stadsutvecklingen i området som kallas för Älvstaden. Det är också en plats för dialog. Besökarna får en helhetsbild av det som planeras och det som redan är klart genom Älvrummets utställning och guiderna som jobbar på plats.