Nu blir Vision Älvstaden verklighet

Göteborg växer. Centrala staden ska bindas samman över älven, få en tydligare stadskärna – och samtidigt bli dubbelt så stor. Älvstranden Utveckling är ett kommunalt stadsutvecklingsbolag med uppdrag att förverkliga visionen för Älvstaden. Tillsammans med kommunens förvaltningar, näringslivet och allmänheten bygger vi en inkluderande, grön och dynamisk innerstad som är öppen för världen.

Modern stadsutveckling behöver en aktör som driver utvecklingen med förståelse för både politik och marknad och som klarar att omvandla politiska visioner och ambitioner till affärsmöjligheter för marknaden.Det krävs verktyg som utmanar och driver olika processer framåt. Älvstranden Utveckling samverkar med marknaden och kan då maximera den affärsmässiga samhällsnyttan. Vi är en sammanhållande länk i stadsutvecklingsprocessen.

Älvstaden inkluderar Backaplan, Centralenområdet, Frihamnen, Gullbergsvass, Lindholmen, Ringön och Södra Älvstranden. När allt står klart kommer göteborgarna att kunna flytta in i 25 000 nya bostäder och 45 000 nya arbetsplatser. Alla nära älven, mitt i city.