Älvstranden Utveckling har som uppdrag är att driva en hållbar stadsutveckling av centrala Göteborg. Vi ska förverkliga Vision Älvstaden och bidra till en hållbar omställning av Göteborg. De centrala delarna utmed älven ska utvecklas till en tät och levande innerstad präglad av mångfald med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser som minskar klimatavtrycket och bidrar till jämlika livsvillkor.

I Göteborg pågår Nordens mest spännande stadsutvecklingsprojekt någonsin och vi behöver fler kompetenta medarbetare till vår verksamhet. Vi söker en senior processledare inom hållbar utveckling för att förstärka vårt team ytterligare.

Du kommer att tillhöra avdelningen urban planering som arbetar med hållbarhetsfrågor ur samtliga perspektiv. Vi driver frågor relaterade till planarbete, gestaltning, kvalitet och innehåll, med målet att bidra till att utveckla Älvstadens delområden till inkluderande, gröna och dynamiska stadsområden.

Rollen erbjuder varierande och spännande arbetsuppgifter med stor frihet. En del i arbetet är att driva processen att arbeta fram, implementera och följa upp hållbarhetsprogram i samverkan med byggaktörerna och stadens organisation. Vi är med från tidiga skeden, genom hela genomförandet till dess att det är färdigbyggt och ska förvaltas. Vår drivkraft ligger i att tänja på gränserna och utmana så att alla intressenter i stadsutvecklingen samlat kan komma längre i hållbarhetsarbetet.

Vi driver och deltar även i flertalet innovations-/spetsprojekt såsom Socialt blandat boende, CityLab Action, koncept för Levande bottenvåningar, LIMA mfl. där vi testar och utvecklar nya arbetssätt och lösningar på urbana hållbarhetsutmaningar.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor kopplat till stadsutvecklingsprocessen. Du har en mycket god kunskap inom ekologisk hållbar stadsutveckling, med fokus på klimatpåverkan i byggskedet samt system kring miljöcertifiering. Utöver det behöver du även vara en duktig generalist inom övriga hållbarhetsområden.

För att lyckas och trivas i rollen krävs att du är självständig, engagerad, uthållig och vågar utmana. Du gillar att samarbeta och hitta lösningar på utmaningar som kan uppstå i stort som smått. Eftersom stor del av arbetet innebär att förflytta positionerna inom hållbarhetsarbetet är det av stor vikt att du har mycket god förmåga att driva på, engagera och få andra att bli delaktiga och vilja nå målen. Du som söker har en relevant högskoleutbildning för tjänsten, vi ser dock att relevant arbetslivserfarenhet med goda resultat inom hållbar stadsutveckling väger tyngre. Då du kommer arbeta i ett litet team kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper, där det viktigt att du bidrar till gruppen både som person och med dina kunskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning i en organisation med ledstjärna att bli nationellt ledande på hållbar stadsutveckling 2024!

Vi erbjuder dig möjligheten att vara delaktig i stadsutvecklingen inom Göteborgs Stad och att arbeta i en expansiv organisation. Du får vara med och påverka vår utveckling och verka ur ett brett perspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling. Vi sitter i härliga lokaler längst upp på sjätte våningen ute på Lindholmen med utsikt över framtiden. Kom gärna och besök oss!

I denna rekrytering samarbetar vi med Jerrie. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Martin Dahlberg på 0763–170741. Vi arbetar löpande med intervjuer och ser snarast fram emot din ansökan, dock senast onsdag 25 september, via jerrie.se.