Älvstranden Utveckling söker en Projektledare till ett innovationsprojekt

Vårt uppdrag är att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Älvstaden ska utvecklas till en tät och levande innerstad präglad av mångfald med en stor variation av verksamheter, bostäder, mötesplatser och uttryck.

Nu söker vi en Projektledare som ska driva ett unikt innovationsprojekt ”Stadsutvecklings­zon”. Tillsammans med flera samarbetspartners fokuserar du på att hitta lösningar på olika knäckfrågor i stadutvecklingsprocessen som i dag hämmar utvecklingen av en hållbar stad.

Strategiskt och operativt, omväxlande och utmanande

Du tillhör avdelning Urban planering som främst arbetar med hållbarhet ur samtliga perspektiv, frågor relaterade till planarbete, gestaltning, kvalitet och innehåll.

Din roll som projektledare handlar om att driva projektet i Göteborg utifrån den projektansökan som Vinnova har beviljat och den plan som projektets partners arbetat fram. Det innebär nära samarbete med aktörer som är en del av stadsutvecklingsprocessen – projektet handlar om att hitta nya lösningar och förhållningssätt till befintlig lagstiftning för en effektivare, mer lösningsorienterad och hållbar stadsutvecklingsprocess.

Du sitter i projektledningen tillsammans med Malmö stad och samordnar även det över­gripande arbetet tillsammans med dem. Stort fokus handlar om att få framdrift i projektet, på såväl strategisk som operativ nivå, för att kunna lösa de knäckfrågor ni identifierar.

Det är ett omväxlande arbete med högt tempo där stor vikt ligger på att våga utmana befintliga roller, arbetssätt, tolkningar och regelverk.

Som projektledare kommer du även att representera oss i olika sammanhang tillsammans med projektledningen från Malmö stad. Du samverkar med Göteborgs Stads förvaltningar, regionala och nationella myndigheter och våra samarbetspartners från andra delar av Sverige.

Projektledare med erfarenhet? Bra.

Du som söker har en relevant universitets- eller högskoleexamen, alternativt har du arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att vara projektledare och att driva komplexa projekt framgångsrikt.

Du utmärker dig genom att vare engagerad och modig. Du lockas av nya lösningar och att utmana befintliga arbetssätt och resonemang för att bryta ny mark.

Extra plus om du har arbetat i externfinansierade projekt med exempelvis stöd från Vinnova eller annan bidragsmyndighet, samt om du har ett brinnande intresse för stadsutveckling och innovationsarbete.

Du är en duktig kommunikatör som kan kommunicera ur ett helhetsperspektiv och är bekväm med att formulera dig i både tal och skrift.

Du drivs av att nå resultat och fastställda mål genom ett öppet förhållningsätt till ditt arbete och omgivning.

Mer om ditt nya jobb

Tjänsten är en projektanställning på heltid från 1 januari eller enligt överenskommet till och med 31 december 2019.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara delaktig i stadsutvecklingen inom Göteborgs Stad och att arbeta i en expansiv organisation. Du får vara med och påverka vår utveckling och verka ur ett brett samhällsperspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling.

Vi sitter i härliga lokaler längst upp på sjätte våningen ute på Lindholmen med utsikt över framtiden. Besök oss gärna. Du kommer att gilla vad du ser.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se.

Din ansökan ser vi fram emot senast den 21 januari, via ansokgbg@cordovan.se.