Vill du vara med och arbeta med hållbar stadsutveckling i framkant?

Nordens största stadsutvecklingsprojekt söker förstärkning för konceptutveckling

På Älvstranden utveckling är vårt uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största stadsutvecklings­projekt i modern tid. Göteborgs centrala delar utmed älven ska utvecklas till en tät och levande innerstad präglad av mångfald med en stor variation av verksamheter, bostäder, mötesplatser och uttryck.

Vi jobbar målmedvetet för att områdena i Älvstaden ska utvecklas med goda kvaliteter utifrån visionen och bidra till en bra stad i sin helhet. Nu söker vi en projektledare/hållbarhetsstrateg med fokus på att driva innovativa processer i bred samverkan där vi testar nya idéer och utmanar invanda arbetssätt.

Engagerande och utmanande förändringsarbete

Du kommer att tillhöra avdelningen Fastighetsutveckling, som driver värdeprocesser för bolagets fastigheter. Inom ramen för avdelningens uppgifter ligger såväl platsbyggnad som fastighetsutveckling och fastighetstransaktioner.

Din roll blir att samordna och leda frågor kopplade till större stadsutvecklingsprojekt, där utmaningen är att driva processen tillsammans med stadens förvaltningar, bolag, forskare, arkitekter och byggaktörer och tillsammans arbeta fram, implementera och genomföra. Vår drivkraft är att göra skillnad för Göteborg – på riktigt. Vi utmanar aktörerna i stadsutvecklingsprocessen att komma längre i hållbarhetsarbetet.

Vem söker vi?

Vi tror att du är självständig, engagerad och vågar att utmana. Du gillar att samarbeta och hitta lösningar på utmaningar som kan uppstå i stort som smått. Du som söker har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet för tjänsten.

Du har erfarenhet av arbete med fastighets- eller stadsutvecklingsprocesser och att driva frågor i en komplex kontext. Ett plus är om du har kunskap om hur fastighetsmarknadens drivkrafter fungerar, har förmåga att omsätta mål om sociala dimensioner till byggd miljö samt har jobbat med innovationsprocesser.

Eftersom stor del av arbetet avser att bidra till förändring är det av stor vikt att har god förmåga att samverka och samtidigt är tydlig i din kommunikation. Du kommer röra dig i sammanhang där det ibland finns målkonflikter. Du ska med andra ord inte ha några problem att utmana och sticka ut hakan men samtidigt behövs förståelse för helheten, lyhördhet, tålamod och prestigelös för att lyckas i arbetet.

Arbetet kräver flexibilitet, uthållighet och i perioder är tempot högt. Då vi jobbar i team är det viktigt att du bidrar till gruppen både som person och med dina kunskaper.

Mer om ditt jobb

Tjänsten är en projektanställning på 18 månader med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara delaktig i stadsutvecklingen inom Göteborgs Stad och att arbeta i en expansiv organisation. Du får vara med och påverka vår utveckling och verka ur ett brett perspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling. Vi sitter i härliga lokaler högst upp på sjätte våningen på Lindholmen med utsikt över framtiden. Kom gärna och besök oss!

Vi ser fram emot din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Pia Strandh på 0733-40 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se. Ansök här.

Facklig representant är:
Saco, Elin Svensson, elin.svensson@alvstranden.goteborg.se, 031-368 96 48