Välkommen till Lindholmen!

Lindholmen är känt som Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område – och det märks när du kommer hit. Det är ett kompetenskluster för verksamheter inom modern media, innovation, fordonsutveckling och IT. Här hittar du bland annat Lindholmen Science Park och Gothenburg Film Studios.

Idag arbetar, studerar, forskar och bor över 21 000 personer här, men målet är 30 000 redan 2020. Fler bostäder och lokaler ska byggas med ambitionen att området ska kännas lika levande om kvällarna som på dagen.

Det centrala vattennära läget och alla de spännande företag som finns här ger en internationell prägel.

Stort serviceutbud

På Lindholmen är det lätt att få en riktigt bra espresso på vägen till jobbet och vid lunchdags har du ett stort utbud av restauranger att välja bland – med allt från indiskt och sushi till italienskt och husmanskost. Det finns många promenadstråk i någon av alla parker och grönområden. Här finns också bra träningsmöjligheter med både gym och idrottshall. För en afterwork kan du ta med dig kollegorna till takterrassen på Radissonhotellet, som bjuder på en spektakulär utsikt över nästan hela Göteborg.

I området finns en ICA Kvantum-butik och på gångavstånd hittar du även ett köpcenter med bland annat Coop, Hemtex, Systembolaget och Handelsbanken. Här finns sporthall och träningscenter, men också flera restauranger, bibliotek och ett flertal skolor. Det centrala vattennära läget och alla de spännande företag som finns här ger en internationell prägel.

Hitta er nya lokal här

Oavsett om ni letar efter stora eller små lokaler, kan ni hitta dem här. Toppmodernt och yteffektivt, som till exempel i Lindholmen Science Park, eller varsamt renoverade varvsfastigheter med svindlande takhöjd och egen karaktär – Lindholmen erbjuder båda delarna. Här har bland annat Ericsson, IBM, Semcon och SVT sina lokaler, men sammanlagt finns här över 300 företag.

Vill du också sitta på en plats där forskning och utveckling samlas och där det initieras mängder med spännande projekt? Som Lindholmens största fastighetsägare har vi många yteffektiva lokaler att erbjuda. Vår storlek och det faktum att vi själva sitter i närheten ger er också en extra trygghet. Prata med oss och berätta om vilka ni är och era behov, så hjälper vi er hitta något som passar er.

Snabba kommunikationer

Med färjan så hoppar du av vid kajkanten och möts direkt av modern arkitektur, gamla magasinsbyggnader och nybyggda kontorshus. Det går snabbt och smidigt hit med både Älvsnabben och gratisfärjan Älvsnabbaren. Men du kan lika enkelt ta en buss, flera busslinjer passerar här med bland annat den nya elbusslinjen 55. Den går mellan Chalmers/Johanneberg Science Park och Lindholmen Science Park – via Avenyn, Brunnsparken och Götaälvbron.

I området finns också bra cykelvägar som tar dig till och från city eller till andra delar av Hisingen. Men självklart är det lika lätt att ta sig hit med bil.