Student

Vi på Älvstranden Utveckling tycker att det är värdefullt att få studenters perspektiv på utmaningarna inom Älvstaden samtidigt som de får en inblick i vår dagliga verksamhet. Varje halvår gör bolaget en bedömning utifrån behov, och vi försöker i möjlig mån att erbjuda praktik, examensarbeten och sommarjobb.

För att få ut så mycket som möjligt av din tid hos oss är det viktigt att du är intresserad av hållbarhetsfrågor inom stadsutveckling eller fastighetsutveckling. Som person är du engagerad och känner att våra värdeord STAD passar in på dig (Samarbeta, Tänka nytt, Ansvara och Driva).

 

Praktik

Vi erbjuder praktik i samarbete med Miljöbron. De för samman studenter och näringsliv i tidsbegränsade projekt med fokus på att tillsammans utveckla framtidens hållbara samhälle. När vi har aktuella ämnen som vi vill ha hjälp med utannonserar vi dem via Miljöbrons webbplats (öppnas i nytt fönster).

Inför hösten 2020 erbjuder vi följande examensarbeten/praktikplatser:

> Meaza och Sara fick sommarjobb på Älvstranden Utveckling via Miljöbron (extern länk, öppnas i nytt fönster)

I vissa fall erbjuder vi praktikplats från högskolor och yrkeshögskolor.

 

Trainee

Vissa år har vi möjlighet att erbjuda traineeplats via Framtidens Samhällsbyggare som Göteborgsregionen och CMB på Chalmers står bakom.

 

Examensarbete och uppsats

De studenter som skriver examensarbeten hos oss kommer oftast via Miljöbron (läs under praktik) eller från Chalmers Tekniska högskola.

 

Sommarjobb för unga

Under sommaren 2020 har vi haft fyra sommarjobbare som tilldelats plats via förvaltningen arbetsmarknad och vuxenstöd inom Göteborgs Stad. Platserna kan sökas av elever som går i årskurs åtta, nio och första året på gymnasiet.

 

Mentorskap

Ibland har vi även möjlighet att erbjuda mentorskap. Under våren 2020 deltog vi i mentorskapsprogrammet för Affärsutveckling och Entreprenörskap på Chalmers Tekniska Högskola.