För dig som hyresgäst

Här hittar du praktisk information som rör din vardag, till exempel hur du gör en felanmälan eller var du parkerar bilen och cykeln. Våra tekniska förvaltare hjälper dig gärna till rätta och gör allt de kan för att du ska trivas så bra som möjligt.

 

Få viktig nyhetsinformation till din e-postadress

Anmäl dig till hyresgästinformationen så får du aktuell information om brandövningar, ombyggnader eller annat som rör just din fastighet direkt till din e-postadress. Anmäl dig genom att skicka ett e-postmeddelande till marie.vulpe@alvstranden.goteborg.se

 

Aktuell information:

Coronaviruset: Vi uppmanar till god handhygien och att följa utvecklingen hos Folkhälsomyndigheten.

Vi uppmanar till god handhygien och att följa utvecklingen hos Folkhälsomyndigheten.

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Hit kan du vända dig för att ge och få information om större olyckor och kriser. Hit kan du t ex. vända dig om du har generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom.

Frågor och svar hos Folkhälsomyndigheten

 

Rädda liv på Lindholmen!

2020-02-12 LINDHOLMEN
I flera år har vi haft ett samarbete med Västra Götalandsregionen och upplåtit plats för Blodmobilen att besöka oss på Lindholmen regelbundet. Passa på att ge blod och rädda liv på kajen utanför Campus Lindholmen.

Kommande datum:
Onsdag den 8 april
Onsdag den 20 maj
Fredag den 22 maj

Alltid klockan 8:30-15:00
Mer info och alla aktuella datum för 2020 finns på webbplasten Ge Blod.

geblod.nu

 

Fjärrkyla dras just nu i Frihamnen

2020-02-12 FRIHAMNEN

Om ni rör er i Frihamnen har ni kanske sett det en meter tjocka fjärrkyleröret som ligger ovan mark i väntan på att placeras under mark.

Det är Göteborgs Energi som sedan hösten 2018 bygger ut fjärrkylanätet med en ledning till Hisingen. Sträckan som ska utföras denna gång är Frihamnen – (Göta älv) – Lilla Bommen. Röret kommer att passera Göta älv för att knyta ihop ledningen mellan Hisingen och landsidan.

I slutet av mars kommer den första av tre rörtryckningar att ske då röret i Frihamnen trycks över till andra sidan älven mellan Bananpiren och Lilla bommen. Schaktarbeten kommer att pågå i området till och med augusti i år. Begränsad framkomlighet under perioden.

Pumpgatan stängs av januari - juni/juli 2020

2019-12-01 LINDHOLMEN
Avstängningen av Pumpgatan beror på byggnationerna på Geely-området samt den avlastning av kajen som måste göras i samband med nybyggnationen.All trafik in i området kommer gå via Götaverksgatan.

Trafikanordningsplan för Pumpgatan:
- Pumpgatan stängs januari till och med juli 2020.
- Gäller hela södra delen, från SVT-huset till södra kajen.
- Gatan hålls endast öppen för byggtrafik och SVT.

Läs mer om utvecklingsplanerna för Pumpgatan

 

1405 kilo kläder för en socialt hållbar stad

2020-01-13 LINDHOLMEN
Under december genomförde vi tillsammans med Atrium Ljungberg kampanjen Återwin-win, till förmån för Göteborgs Stadsmission. Genom att samla in kläder och prylar har vi tillsammans bidragit till ett lite mer hållbart samhälle.
Stadsmissionen second hand öppnade pop up-butik i en av våra lokaler i Lindholmen Science Park där de både samlade in gåvor och sålde nygamla favoriter. Totalt fick vi tillsammans in hela 1405 kilo kläder och prylar. Även om vi inte nådde vårt mål, 5 ton, är det ändå en gedigen mängd som nu kan göra skillnad för många göteborgare i utsatthet.

1405 kilo kläder och prylar för en socialt hållbar stad

Ny matavfallshantering 2020

2020-01-01 GÖTEBORG
Från och med den 1 januari 2020 kommer vissa fastigheter inte längre att kunna använda bioplastpåsar till matavfallet från verksamheterna. I det nya kärlet är det nämligen bara tillåtet att sortera matavfall i papperspåse. Inga plastpåsar är okej, vare sig det är bioplastpåse, majsstärkelsepåse eller av annan nedbrytbar plast. Det är heller inte tillåtet att sortera matavfall direkt i kärl, papperspåse ska alltid användas.Bytet kommer gälla skarpt från den 1 januari 2020 för följande fastigheter; Götaverksgatan 12, Anders Carlssons Gata 14, Anders Carlssons gata 9b, Anders Carlssons gata 32, Regnbågsgatan 11, Bror Nilssons Gata 12. För övriga kommer bytet att ske successivt. Dock är det bra att ni redan nu förbereder er så att bytet går så smidigt som möjligt.Frågor? Hör av er till er fastighetsförvaltare hos oss så hjälper de er att genomföra bytet till ett plastfritt matavfall.

Tack för att ni hyresgäster gör oss bättre!

2019-11-07
Varje år mäter vi något som kallas NKI, Nöjd Kund-Index, där våra hyresgäster får komma till tals. I år fick vi det högsta resultatet sedan 2016, hela 77 procent mycket nöjda hyresgäster. Det är vi väldigt stolta över. Men stoltast är vi över alla våra fantastiska hyresgäster som lever och verkar i våra fastigheter. Det är tillsammans med er som vi kan utvecklas. Tack för att ni gör oss bättre!

Kolla in filmen om det fina Nöjd kund-resultatet 2019

 

 

 

Möt en av våra uthyrningsansvariga

Möt Henrik, vår uthyrningsansvarig samt kundsamordnare.