Gustaf von Seth ny chef för Fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling

Gustaf von Seth ny chef för Fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling

Pressmeddelanden / 20 mars, 2017

Älvstranden Utveckling har under de senaste åren fokuserat på att bygga upp hög kompetens inom hållbar stadsutveckling, som kopplar till uppdraget att driva utvecklingen längs älvstränderna i centrala Göteborg. Detta förutsätter att bolaget har kunskap och erfarenhet inom en rad fastighetsdicipliner.

Nu förstärks organisationen ytterligare genom att Gustaf von Seth tillträder rollen som chef för avdelningen Fastighetsutveckling.

– När vi i höstas tillsatte två ledande tjänster inom hållbar stadsutveckling blev denna centrala post vakant. Det känns väldigt skönt att vi lyckats komplettera med ytterligare topp-kompetens. Det visar att vi är en attraktiv arbetsplats med ett mycket spännande uppdrag, säger Lena Andersson, VD på Älvstranden Utveckling.

Förutom fastighetsutveckling, som även inkluderar projekt inom platsbyggnad, ligger det i rollen att ansvara för bolagets fastighetstransaktioner. Det inbegriper alltifrån avyttring av befintliga kommersiella fastigheter till en mängd andra fastighetsrättsliga frågor som blir aktuella i samband med utvecklingen av Älvstadens nya områden.

Gustaf von Seth har bred erfarenhet från olika ledande befattningar i fastighetsbranschen och har ett omvittnat gott ledarskap. Han har arbetat i både privat och kommunal sektor med fastighetsförvaltning, projektutveckling och förvärv. Senast som VD i det kommunala bolaget Ystad Industrifastigheter.

– Det känns som en förmån att få bli delaktig i Älvstranden Utvecklings innovativa arbete med att utveckla den centrala staden kommenterar Gustaf von Seth, som ser fram emot att få jobba med avdelningens kunniga och engagerade medarbetare.