Välkommen till Frihamnen!

Frihamnen är den nya hållbara stadsdelen i Göteborgs innerstad. Här är det nära till vattnet samtidigt som ni sitter mitt i smeten.

Det kommer att hända mycket i Frihamnen framöver. Cirka 15 000 människor ska en gång bo här och lika många kommer att ha sina arbetsplatser här. Men självklart kommer det även att finnas handel, restauranger, nöjen, kultur och idrottslokaler. Frihamnen kommer att utvecklas till en tät innerstad som en del av Göteborgs stadskärna. Det planeras för ett stort utbud av olika boendeformer och verksamheter liksom en ny park nära vattnet. I framtiden ska 15000 människor bo i Frihamnen och lika många ska arbeta här.  Redan nu står en del av Jubileumsparken klar och lockar göteborgare från alla delar av staden med bastu, seglarskola, solning på playan och rollerderby – för att bara nämna några av alla aktiviteter som finns här.

Den nya hållbara och spännande stadsdelen i Göteborg – nära vattnet, mitt i stan.

Vill ni sitta i händelsernas centrum ska ni välja Frihamnen. Nu har ni dessutom chansen att vara först med att bli en del av detta framtida cityläge.

Nära till allt

I Frihamnen finns bland annat lunch och i närheten ligger också Kville Saluhall med flera olika restauranger öppna för lunch. Och precis på andra sidan älven finns både Swedish Taste och Göteborgs Operans restaurang, som passar utmärkt för affärsluncher. Operan har dessutom en fantastisk uteservering precis vid vattnet, när vädret tillåter.

På andra sidan spårvägen ligger Backaplan med över 120 butiker och restauranger. Här hittar du bland annat Coop, Team Sportia, Systembolaget, Elgiganten, träningslokaler och apotek. Vill du hellre shoppa i Nordstan, så behöver du bara ta dig över Götaälvbron.

Lätt att ta sig hit

Det går snabbt och smidigt att ta sig till Frihamnen, oavsett om du väljer att ta bilen, bussen eller spårvagnen. Elbussen som går mellan Chalmers och Lindholmen stannar här men också buss 16, 45 och 402. Spårvagnen, linje 5,6, 10 och 13 stannar vid Ringön. Hållplatsen heter Frihamnsporten och ligger centralt i området och det också är enkelt att hitta parkeringsplatser. För dig som föredrar att cykla finns det bra cykelvägar som tar dig till och från city, eller till andra delar av Hisingen.