Älvstadendagarna blir podd

Älvstadendagarna blir podd

Aktuellt, Pressmeddelanden / 16 november, 2020

Nu lanseras podden Älvstadendagarna. I åtta avsnitt beskrivs hur Göteborgs Stad arbetar med Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Programledaren Lennart Persson pratar med företrädare för Göteborgs Stad om Älvstaden och dess sju delområden.

Förra året arrangerades Älvstadendagarna under två dagar i mitten av oktober i Nordstan. Utställningen, föreläsningarna och panelsamtalet var välbesökta och många göteborgare fick möjlighet att höra mer om stadsutvecklingen i centrala Göteborg och kunde samtidigt ställa frågor till dem som arbetar med den framtida staden.
Tanken var att genomföra ett liknande arrangemang även i år, men covid19 och pandemin satte stopp för det.

— Utvecklingen av Göteborg engagerar och berör göteborgarna och vi hade gärna velat nå ut på samma sätt som i fjol, men när det inte funkar prövar vi att berätta om Vision Älvstaden i en podd i stället, säger Manne Fridell, projektledare för Älvstadendagarna.

Utvecklingen av Älvstaden beskrivs i åtta poddar, ett för varje delområde och ett om Älvstaden i sin helhet. I poddarna samtalar programledaren och journalisten Lennart Persson med företrädare för Göteborgs Stad om Nordens största stadsutvecklingsprojekt, där centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek. Till 2035 ska det skapas 25 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser på ömse sidor Göta älv.

Samtliga avsnitt publiceras på stadsutveckling.goteborg.se och där poddar finns.

 

Video: https://play.goteborg.se/frihamnen-alvstadendagarna-nu-som
Länk: www.stadsutveckling.goteborg.se/alvstadendagarna
Länk: www.alvstadendagarna.podbean.com

Kontakt:
Manne Fridell, 031-368 9650
manne.fridell@alvstranden.goteborg.se

Charlotte Olsson
charlotte.olsson@sbk.goteborg.se
031-368 1546