Älvstadendagarna blir podd

Älvstadendagarna blir podd

Aktuellt, Pressmeddelanden / 16 november, 2020
Nu lanseras podden Älvstadendagarna. I åtta avsnitt beskrivs hur Göteborgs Stad arbetar med Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Programledaren Lennart Persson pratar med företrädare för Göteborgs Stad om Älvstaden och dess sju delområden. Förra året arrangerades Älvstadendagarna under två dagar i mitten av oktober i Nordstan. Utställningen, föreläsningarna och panelsamtalet var välbesökta och många göteborgare fick möjlighet att höra mer om stadsutveckl
Läs mer

Grönt ljus för Skeppsbron

Grönt ljus för Skeppsbron

Pressmeddelanden / 12 november, 2020

Utvecklingen av Skeppsbron till att bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven kan fortsätta. Efter en rad utredningar kring kostnader och vad som krävs enligt detaljplanen, tog kommunfullmäktige idag det slutgiltiga beslutet att projektet kan gå vidare.

Läs mer

Masthuggskajen prisas för sin hållbara stadsutveckling

Masthuggskajen prisas för sin hållbara stadsutveckling

Pressmeddelanden / 11 november, 2020

Masthuggskajen är i högsta grad en ”influencer” inom hållbar stadsutveckling, enligt vinnarmotiveringen. Första pris inom kategorin ”Årets Citylab-projekt” i den prestigefulla tävlingen Sweden Green Building Awards går till Masthuggskajen.

Läs mer

Skeppsbron – vad händer nu?

Skeppsbron – vad händer nu?

Aktuellt / 10 november, 2020

Älvstranden Utveckling arbetar med att förverkliga visionen om Älvstaden vilket bland annat innefattar att leda genomförandet av planerna för Skeppsbron. Här följer en sammanställning över en del frågor och påståenden om Skeppsbron som har framkommit under det senaste året. Svaren är hämtade ur tjänsteutlåtanden och PM från beslutsunderlaget som är uppe i kommunfullmäktige.

Läs mer

Från industristad till kunskapsekonomi – ett samtal mellan Göteborg och Pittsburgh

Från industristad till kunskapsekonomi – ett samtal mellan Göteborg och Pittsburgh

Aktuellt / 9 november, 2020

I maj representerades Göteborg av Johan Ekman på Älvstranden Utveckling i ett brittiskt rundabordsamtal - Designing a Just Transition: Lessons from stories of change.

Läs mer

Milstolpar i Älvstranden Utvecklings historia

Milstolpar i Älvstranden Utvecklings historia

Älvstranden Utveckling / 6 november, 2020
Älvstranden Utveckling har sedan 1990-talet varit med och utvecklat Göteborg längs med Göta älv. Steg för steg har vi fyllt varvs- och industriområden med nya verksamheter, bostäder och mötesplatser; resultatet är 8 000 bostäder, nya kontorsytor med 20 000 arbetsplatser och 10 000 utbildningsplatser. Sedan 2013 är uppdraget att förverkliga Vision Älvstaden, vi ska fortsätta skapa förutsättningar för tillväxt i näringsliv, verksamheter och boende, föra Göteborg närmre
Läs mer

Seminarium: Sätt forskning i rörelse

Seminarium: Sätt forskning i rörelse

Aktuellt / 29 oktober, 2020
Välkommen till en förmiddag om unik forskning för bättre stadsutveckling och hur politiska beslut kan bidra till effektivare processer. Torsdag 29 oktober klockan 8.45. Länk till sändningen: https://youtu.be/BIi7ghWtdwI Älvstadsvisionen var starten på ett nytt arbetssätt för att utvidga innerstaden. Idag är mediabilden att projekten står still, förvaltningar och bolag inte kommer vidare, att budgetar överskrids och att politiken inte fattar tillräckligt genomgripande beslut.
Läs mer

Så kan Skeppsbron byggas

Så kan Skeppsbron byggas

Pressmeddelanden / 26 oktober, 2020
"Lös knuten Skeppsbron!" Så löd uppdraget från oss på Älvstranden Utveckling till årets traineer i Framtidens Samhällsbyggare. Nu har resultatet presenterats.  Att bygga Skeppsbron – är det dyrt, billigt eller mittemellan? Det var rubriken för det idéseminarium som årets omgång traineer i Framtidens Samhällsbyggare nyligen genomfört. Under ett års tid har traineerna arbetat med uppdraget. I sin rapport har de försökt hitta svaret på frågan om varför Skeppsbron inte ha
Läs mer

Skeppsbrons exploateringsekonomi

Skeppsbrons exploateringsekonomi

Aktuellt / 25 oktober, 2020
Älvstranden Utveckling har tagit fram ett internt PM för redogöra för Skeppsbrons exploateringsekonomi, då det finns olika bilder av den. Detta PM förklarar i koncentrat ärendet som ligger för beslut i kommunfullmäktige och handlar enbart om finansiering av allmän plats.   Internt PM Skeppsbrons exploateringsekonomi (pdf, 58 kb)
Läs mer

Höstlovsaktiviteter i Jubileumsparken

Höstlovsaktiviteter i Jubileumsparken

Aktuellt, Hyresgäst / 21 oktober, 2020

Under höstlovet vecka 44 erbjuder Jubileumsparken i Frihamnen ett stort utbud av aktiviteter, både på land och i vatten. Alla är välkomna och det är kostnadsfritt att delta.

Läs mer